"Демократична България" сезира прокуратурата за сделка с общински имот в

...
"Демократична България" сезира прокуратурата за сделка с общински имот в
Коментари Харесай

Скандална сделка с общински имот в София

"Демократична България " сезира прокуратурата за договорка с общински парцел в София, който през 2015 година е бил продаден за малко над 2 милиона лв., а две години по-късно Столичният общински съвет гласоподава назад откупуване на същия парцел за цена над 6,3 млн. лв., оповестява БНР.

Според "Демократична България " Столичната община е била ощетена с 4 милиона лв..

Имотът се намира на бул. "Сливница " и Околовръстния път и е на терен от към 25 декара. Официалната причина за неговата продажба е отпадането на нуждата от използването му.

Все повече стават онлайн заплащанията на локалните налози и такси през уеб страницата на Столична община

Столичната общинска организация за приватизация, на която Общинският съвет е упълномощил да организира процедурата, получава оценка на парцела, афишира и организира търг, на който се явява единствено един участник - дъщерна компания на "Титан ", която се занимава със събиране и транспортиране на боклуци. Имотът е продаден за 2 150 000 лв..

Две години по-късно (2017 г.) поражда нужда от закупуване на парцел за общинската компания "Чистота " - Искър. След огледани парцели е решено, че тъкмо същият имот- на бул. "Сливница " и Околовръстния път - е подобаващ за потребностите на Община "Искър ", само че цената му към този момент е 6 810 000 лв.. след договаряния тя е свалена на 6 370 580 лв. и 79 стотинки. Това изясни пред Националното радио общинският консултант от "Демократична България " Методи Лалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР