Демократична България решително се противопоставя на продължаващото отдаване на публичните

...
Демократична България решително се противопоставя на продължаващото отдаване на публичните
Коментари Харесай

„Демократична България” настоява за оставка на Горанов и закриване на комисията на Йордан Цонев

„ Демократична България ” уверено се опълчва на продължаващото отдаване на обществените финанси и антикризисната помощ на концесия на Движение за права и свободи в границите на необявената коалиция на Борисов с Доган и Пеевски.
Пред лицето на задаващата се невиждана икономическа рецесия и компликациите на семействата и бизнеса е връх на цинизма цялата българска и европейска финансова помощ да се слага под контрола на хората, които и до момента обслужваха огромни схеми за източване на обществен запас и тяхното прикриване. Това се споделя в позиция на обединяването по тематиката.

„ Министърът на финансите, прочут като основно подставено лице на Сараите в държавното управление, дефинитивно се дискредитира след разкритията за това, че с “пълния съпорт” на назначената и следена от него Комисия по хазарта са били отклонени най-малко 700 милиона лв. такси от Васил Божков”, се споделя още в мнението. Демократите допълват, че управлението пък на разходването на тази икономическа помощ беше предоставено на бутафорна комисия под управлението на Йордан Цонев, евентуално най-верният парламентарен паж на Пеевски, който изигра централна роля в проблема КТБ.

Ето за какво, „ Демократична България” още веднъж упорства за освобождението на финансовия министър Горанов и замяната му с лице, което се употребява с най-малко минимално публично доверие и може да обезпечи законно и заслужено систематизиране на спешната финансова помощ.

„ Настояваме и за освобождението на Йордан Цонев като ръководител на краткотрайната комисия за надзор на средствата, изразходвани в рецесията, както и за закриването й заради изначалната поквареност на нейния план и състав”, пишат още от обединяването.

„ Демократична България” упорства също за въвеждане на радикалните ограничения за бистрота, които са предложили в техния План за ускорена цифровизация, и по-конкретно мярката за основаване на Публичен електронен указател на публичните разноски, свързани с рецесията, и на бизнесите и лицата, получили достъп до разнообразни ограничения за поддръжка – в действително време и в отворен формат, се споделя още в позицията.

„ Това ще разреши всеки български жител и бизнесмен, медиите и самостоятелните анализатори да проследят харченето на всяка стотинка от икономическата помощ”, безапелационни са демократите. Те упорстват за действителна бистрота на антикризисната помощ, а не отдаването й на концесия на Движение за права и свободи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР