Демократична България приема с разбиране различното организационно ниво на потенциалните

...
Демократична България приема с разбиране различното организационно ниво на потенциалните
Коментари Харесай

Демократична България не одобрява липсата на разговори за бъдещ кабинет

" Демократична България " приема с схващане особеното организационно равнище на евентуалните си сътрудници в 46-ото Народно заседание от " ИТН " и " Изправи се! Мутри вън! ", само че не утвърждава, че диалози за състав на идващия кабинет към момента няма. " Ние сме подготвени да поемем отговорността за това, да бъде излъчено амбициозно ръководство на смяната ", споделя Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ". Той акцентира, че с цел да се случи това е належащо време за диалози по политики, а не за това кой да стане министър.

В кандидат-депутатските листи на " Демократична България " няма нито един помощник на някогашните секрети комунистически служби и това не е инцидентно. Това е директен резултат от поредната политика за ограничение на тежката приемственост на комунистическия режим, споделя Христо Иванов. Според него интерес съставляват и разработките на тайните служби и Министерство на вътрешните работи през 90-те години, по времето на прехода в България.

" Демократична България " ще предложи механизъм за дестилация на фрагментите на основни за националната сигурност позиции. Според Христо Иванов в този момент тези хора не се подлагат на инспекция за зависимости, като да вземем за пример за корупция. Само по този начин, съгласно него, ще можем да сме сигурни, че българските служби ще служат само на националния интерес.

В " Демократична България " имат вяра, че българското общество припознава поредното държание и ясната визия за смяна, които демонстрира политичестото обединяване.

Христо Иванов позволява, че деструктивната тактичност на ГЕРБ против машиннто гласоподаване е обвързвана с политическия усет на Бойко Борисов. Според Иванов Борисов предусеща политическия " разгром " за ГЕРБ на идните избори на 11 юли и се пробва да го изясни с машинния избор.
Правителство с чий мандат ще поддържа " Демократична България "? Има ли " Демократична България " любимци измежду служебните министри за новия постоянен кабинет? От кой ще търси поддръжка, в случай че гласовете на партиите отвън статуквото се окажат незадоволителни за болшинство в 46-ят парламент?
Отговорите на Христо Иванов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка

Христо Иванов е приключил право в Софийския университет " Свети Климент Охридски ". Специализирал е във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program, Washington College of Law, в Съединени американски щати, в региона на правото на национална сигурност и процедурите по правосъдни назначения в Съединени американски щати. Бил е програмен шеф на Фондация " Български институт за правни начинания ", където е управлявал планове в региона на правосъдната промяна, попречване на корупцията и одобряване на върховенството на закона. През 2014 година е заместител министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление на Георги Близнашки и министър на правораздаването до 2015 година във второто държавно управление на Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР