„Демократична България“ предлага достъпът до данъчно-акцизните складове да бъде регулиран

...
„Демократична България“ предлага достъпът до данъчно-акцизните складове да бъде регулиран
Коментари Харесай

Демократична България“ подава сигнал до ЕК за достъпа до данъчно-акцизните складове

„ Демократична България “ предлага достъпът до данъчно-акцизните хранилища да бъде контролиран като публичен снабдител, както и да могат да се употребяват такива хранилища в прилежащи страни от Европейски Съюз, съобщи пред БНР Мартин Димитров от „ Демократична България “. Именно за достъпа до данъчно-акцизните хранилища те са написали сигнал до Европейска комисия, който ще бъде импортиран от евродепутата Светослав Малинов.

„ Европейска комисия има доста мощни антимонополни ограничения, които предизвикват конкуренцията. От това има потребност този пазар “, сподели Мартин Димитров.

Законите, гласувани от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, удариха дребните играчи и това се трансформира в причина за повишаване на цените на горивата, съобщи още Димитров.

Според него има два законопроекта, които са влошили съществено ситуацията на пазара на горива. Единият е Законът за горивата, от който пострадаха дребните бензиностанции, което понижи конкуренцията на пазара на горива, уточни Димитров. Той добави, че този закон би трябвало да се преразгледа дружно с измененията в Закона за Данък добавена стойност, с които още веднъж дребните играчи бяха „ осъдени “ – два пъти да обезпечават дължимото Данък добавена стойност.

Според „ Демократична България “ първото, което би трябвало да се направи в сегашната обстановка, е тези два закона да бъдат прегласувани.

„ Когато използваш страната, с цел да удариш дребните, то е ясно, че е в интерес на огромните, само че цената се заплаща точно от жителите “, безапелационен е Мартин Димитров.

КЕВР в никакъв случай не е регулирал цените на пазара на горива, безапелационен бе още Димитров. Според него ограниченията би трябвало да са в посока поощряване на конкуренцията. По думите му Комисия за защита на конкуренцията не е регулаторът, който да респектира и да пази потребителите и конкуренцията.Те наподобяват слаби и не си правят работата както би трябвало, добави Димитров.

По думите му през ноември в 11 страни от Европейски Съюз цените на дизела, без налозите, са по-ниски. Конкуренцията в България би могла да действа доста по-добре и цените да бъдат по-добри, счита той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР