Демократична България предлага на Столична Община да спести 70 млн.

...
Демократична България предлага на Столична Община да спести 70 млн.
Коментари Харесай

ДБ също с критики за метрото и достъпността до Витошката яка

" Демократична България " предлага на Столична Община да спести 70 млн. лева и да сътвори по-добро транспортно обслужване на Витошката яка .

По отношение на разширението на метрото до ИКЕА и Ринг Мол от партията считат, че планът е стопански неблагоприятен.

В своите причини те декларират, че препоръчаният план за решение на СОС е опровержителен на закона, з ащото разрешаването на изработването на план за изменение на обстоен организационен проект (ПУП) е неприемливо.

Икономически доста по-изгодно е да се обезпечи достъп до региона на Ринг мол и магазин ИКЕА посредством постоянна автобусна линия, обслужвана от съчленени рейсове поради най-малко 10 пъти по-ниската първична инвестиция.
 В СОС се схванаха да се реши за метрото до Ринг мол след транспортен разбор
В СОС се схванаха да се реши за метрото до Ринг мол след транспортен разбор

Борис Бонев е удовлетворен, че са съумели да се преборят точката да бъде отсрочена до приемане на разбора

Допълнителното разширение на дестинациите на пътуващите да става посредством досегаемост до 2 диаметъра - посредством метростанция " Бизнес парк " и посредством метростанция " Витоша ", а със спестените пари да се построят по-бързо някои от другите планувани метростанции, оферират от Демократична България.

Според тях могат да се подхващат доста по-евтини ограничения за улеснение на достъпа до Витоша, вместо да се строят скъпи метростанции. Автобусните линии 66 (от Зоопарка до Алеко) и 63 (от бул. Цар Борис III до Златните мостове), които обслужват надлежно хотел Морени и ул. Бялата чешма могат да станат доста по-редовни (особено в почивните и празнични дни) и да заместят потребността от качване в планината с персонален автомобил.

Към рейсовете могат да се закачат и багажници за планински колела и друга спортна екипировка , тъй като единственият работещ въжен превоз сега - " Симеоновски " (кабинков) - няма опция да обезпечи транспорт на колело, а лифтовете " Драгалевски " и " Княжевски " въобще не работят.
 От
От " Спаси София " са срещу метрото да стига до още един мол в София

С парите за този лъч може 2 пъти да се построи бул. " Тодор Каблешков "

Пешеходният достъп до плануваните две метростанции би трябвало да бъде усъвършенстван. В тази връзка, ще са нужни спомагателни средства от няколко милиона лв., с цел да може да бъде обезпечена физическа досегаемост за хората, живеещи в зоната на пешеходна досегаемост до двете метростанции. Автобусната линия по околовръстния път има повече спирки като по този метод има по-добра досегаемост на пасажерите до тях, поради по-малкото разстояние, което би трябвало да се преодолее.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР