"Демократична България" поискаха оставката на ръководството на Българската банка на

...
"Демократична България" поискаха оставката на ръководството на Българската банка на
Коментари Харесай

Шефът на Банката за развитие: Осигуряваме ликвидна подкрепа на Пощенска банка и Общинска банка


"Демократична България " желаеха оставката на управлението на Българската банка на развиване, както и на шефа й Стоян Мавродиев. Искането идва откакто стана ясно, че държавната банка е отпуснала сериозен заем на компания обвързвана с колекторска активност.

От банката видяха политическа офанзива против държавното управление в обвиняванията, тръгнали от обява във в. "Капитал ".

Справка в комерсиалния указател демонстрира, че в Търговския указател в края на март ББР отпуска заем от над 75 млн. лв. на "Свети Георги Груп ", като за поръчителство служи самото комерсиално сдружение. То е обвързвано с фирмите за изкупуване на вземания "С.Г. Груп " ЕАД и "ВИП Колекшънс ".

"С парите на данъкоплатците се финансира колекторска компания. В момента, в които милиони българи задлъжняват, бюджетът финансира съмнителни групировки, които да изкупят задълженията на жителите да упражнят тормоз ", декларират още от "Демократична България ".

Отговорът на банката

От ББР дадоха отговор на брифинг. Главният изпълнителен шеф Стоян Мавродиев съобщи, че непрестанно се появяват "всякакви подправени и популистки вести против политиката на ББР ", чиято цел е да бъде атакувано държавното управление.

Той изясни, че банката не раздава пари, а обезпечава ликвидна поддръжка на две български банки, става въпрос за Пощенска и Общинска банка също по този начин става дума за заем за компания, която към този момент веднъж сполучливо е погасила свое взимане към ББР.

Преди беше атакувана КФН (на която ръководител беше той), сега-ББР, поради това, че същите тези лица са, подсъдими за данъчни закононарушения и пране на пари със запорирани имущества поради подписани персонално от мен сигнали до основния прокурор ", Мавродиев засяга обвинения предприемач Иво Прокопиев.

По думите му критикуването на всяка договорка на ББР е станало "условен инстикт " за избрани политически партии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР