"Демократична България" поиска от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да предостави

...
"Демократична България" поиска от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) да предостави
Коментари Харесай

Доган отново е с порции от студения резерв, кефлийско му е

"Демократична България " изиска от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) да даде имената на сдруженията, спечелили търговете за даване на запаси мощности. Искането е отправено по Закона за достъп до социална информация, откакто журналистическо следствие сподели, че страната още веднъж е почнала да заплаща за така наречен леден запас, а измежду спечелилите поръчки е и Топлоелектрическа централа "Варна " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи от Топлоелектрическа централа “Варна”, съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов уточни, че последните търгове са обгърнати в мъгла, тъй като класираните компании не са посочени с имената им и единствено може да се допуска, че тецът на Доган е спечелил най-малко един от търговете. “Защо, господа от ЕСО, в случай че всичко е наред, компаниите не са посочени, а единствено номерата на офертите им?”, попита Иванов.

“Отново Доган цоца леден запас и му е кефлийско. И на Валерката и на Краси допускам, че им е кефлийско, тъй като тяхната дълга политическа кариера основно в това се състои - техният смисъл да съществуват е да обслужват българската мафия, да обслужват Сарая, да обслужват кръга към Ахмед Доган. Това е техният патриотизъм”, съобщи Христо Иванов.

Той напомни, че към този момент над половин година никой не желае да ревизира била ли е въобще в положение Топлоелектрическа централа “Варна” да обезпечава леден запас, за което е получила 54 млн. лева Няма отговор по сигналите на “Демократична България” до прокуратурата и Министерството на енергетиката за централата. След искане до Агенцията за обществените предприятия и надзор да даде анексите към приватизационния контракт от 2006 година сред страната и ЧЕЗ отговорът е, че “исканата информация не съществува”.

“Пълно безмълвие обгръща енергийната империя на философа доктор Доган”, заключи съпредседателят на “Демократична България”. Той напомни, че чешката прокуратура стартира следствие за продажбата на Топлоелектрическа централа “Варна” и съобщи, че обединяването ще ѝ даде информацията, която има по въпроса. “Настояваме каскетът господин Гешев да се възползва от механиката на договорите за правна помощ и да изиска материалите, които са събрани в Чехия, тъй че и тук да може да се организира разследване”, прикани Иванов.

“Ние няма да се откажем и сме го потвърдили. С имена и с съответни документи ще продължим да нападаме българското задкулисие”, съобщи Христо Иванов. Той уточни, че и в този момент “Демократична България” работи по тези въпроси, а в Народното събрание към този момент ще има инструментите да притисне по-сериозно институциите.

“Ние няма да ви обещаваме приходи. Искаме дружно, на база на нашата стратегия, на база на специалистите, които имаме, да покажем по какъв начин когато включим българската държав, българските институции, закона, когато новите технологии се употребяват мъдро, България ще стане доста по-богато място. Не тъй като някой политически хамелеон е заречен да ви даде това, а тъй като като едни свободни хора сами ще произведете личното си достолепие, личното си качество на живот. Искаме дружно да покажем по какъв начин в случай че българската страна е ефикасна и съвременна, в случай че институциите са чисти и ползват закона еднообразно към всички, България ще стартира да създава доста повече богатство, доста повече качество на живот, доста повече достолепие. Това е национализъм - да покажем дружно, че когато махнем кражбите и подмолната мафия, която е узурпирала властта, ние ще отприщим голям капацитет на България”, съобщи Иванов.

Цялото видео вижте тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР