Демократична България" поиска оставките на всички депутати, а конкретният повод

...
Демократична България" поиска оставките на всички депутати, а конкретният повод
Коментари Харесай

Демократична България поиска оставките на всички депутати

Демократична България " изиска оставките на всички депутати, а съответният мотив за това е неналичието на въпроси към основния прокурор Иван Гешев по време на вчерашния доклад за активността на прокуратурата.
Председателят на "Движение Да България " Христо Иванов, заместник-председателят на Демократи за мощна България Цецка Бачкова и Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено придвижване " внесоха през днешния ден в Народното събрание послание до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и до всички депутати, с което ги приканиха дружно и поотделно да си подадат оставките.
"Парламентът е редуциран до ролята на гумен щемпел на прокуратурата, депутатите покорно одобряват всяко законодателно предложение на прокуратурата по този начин като че ли основният прокурор има законодателна самодейност. Депутатите не смеят даже да изслушат основния прокурор един път на всеки три месеца, нещо планувано в Конституцията. Депутатите не смеят да слагат никакви въпроси на основния прокурор ", разяснява Христо Иванов при внасянето на документа в Народното събрание.
"Искаме изборите да дойдат по-бързо и по тази причина желаеме оставката на този безусловно изпразнен от наличие парламент ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР