Демократична България поиска оставката на заместник-главния прокурор Иван Гешев поради

...
Демократична България поиска оставката на заместник-главния прокурор Иван Гешев поради
Коментари Харесай

Демократична България иска оставката на Гешев поради пълна етична и професионална непригодност

" Демократична България " изиска оставката на заместник-главния прокурор Иван Гешев " заради очевидната му неприспособимост " и с цел да може " свободно да се влее в политическия живот на страната, което явно мощно го влече ". Повод за настояването са изразените от Гешев във вторник пред Българска национална телевизия позиции.

Обединението упорства прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет (ВСС), която преди ден предложи Гешев за нов основен прокурор, да отдръпна кандидатурата му " заради цялостна етична и манталитетна неприспособимост да оглавява държавното обвиняване в едно европейско и демократично общество ".

Демократична България упорства Висш съдебен съвет и министърът на правораздаването Данаил Кирилов да предизвикват дисциплинарно произвеждане против Гешев за нарушение на всички съществени правила на прокурорската нравственос.

" Твърденията, че Демократична България е координирала офанзивата против Национална агенция за приходите са освен изцяло несъстоятелни, само че и в несъгласие с главните принцип на обединяването и неговото трайно политическо държание. Както при срутва на Търговския указател, по този начин и при офанзивата на Национална агенция за приходите " Демократична България " показва позиция като силата с най-висока експертиза в региона на електронното ръководство и висока киберкултура ", се споделя в позицията на Демократична България.

" Ако нашите настоявания за отговорност и подробните ни оферти за ограничения бяха чути при срутва в Агенцията по вписванията, през днешния ден нямаше да има злополука в Национална агенция за приходите. Законността, свободите на жителите и националната сигурност са съществени наши политически дела. Абсолютно немислимо е за нас да бъдем съпричастни към сходна офанзива против институции или да нарушим правата на милиони български жители ", показват от обединяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР