Демократична България“ подаде сигнал до прокуратурата за контролиран от ДПС

...
Демократична България“ подаде сигнал до прокуратурата за контролиран от ДПС
Коментари Харесай

„Демократична България“: С подвижни секции ДПС контролира вота в Пазарджишко

„ Демократична България “ подаде сигнал до прокуратурата за следен от Движение за права и свободи избор с преносими секции. Ето какво сподели в Студио Actualno Антоанета Цонева, лидер на листата на „ Демократична България “ в Пазарджик:

„ В община Батак и в община Сърница има основани преносими изборни секции. Ние оспорваме метода, по който това се прави. Вчера преглеждахме документите по случая, през днешния ден втората в листата в Пазарджик юрист Александра Стеркова е на дело в Административния съд в града, има полицейско следствие и по двата случая. Мога да настоявам с цялостна увереност, че Движение за права и свободи се пробват да управляват вота на българските мюсюлмани по един жесток метод. Всъщност те записват хора в тези секционни комисии, с цел да могат да обикалят по техните домове и да са безусловно уверени по какъв начин хората ще гласоподават. Давам един образец: На предишните избори в Сърница имаше такава секция, където са дали своят вот 200 души. За да гласоподават 200 души в една такава секция са нужни 50 часа. Като изчислим вречето за напредване, времето за гласоподаване, времето за попълване на документите, е извънредно противоречиво по какъв начин се реализира подобен резултат и от тези 200 дали своят вот над 90% са за Движение за права и свободи. Много им е значимо на Движение за права и свободи това. Имаше следствие на „ Свободна Европа “ в разградско по какъв начин внезапно доста хора се инвалидизират, хиляди, с цел да могат да гласоподават с тези преносими комисии. И какво се случи? Самото Движение за права и свободи насочи послания за цивилен арести на служителите на реда, които се занимават с тези случаи. Аз по-голяма надменност от дълго време не бях чувала. Знаем за технологиите, които Движение за права и свободи върхушката употребява по време на избори, само че това съгласно мен мина всяка граница.
 Демократична България със сигнал за следен избор от страна на Движение за права и свободи - посредством преносими секции Демократична България със сигнал за следен избор от страна на Движение за права и свободи - посредством преносими секции
Антоанета Цонева от “Демократична България ” подаде сигнал в полицията за нарушавания на Движение за права и свободи с управление на избор посредством подвиж...

Засякохме се с лидера на листата на Движение за права и свободи Йордан Цонев в Пазарджик и очи в очи му споделих, че ще срещне страхотния ни отпор. И ние с нашите представители в тези комисии, с нашите покровители, с делата, които водим против основаването на такива секции, ще се противопоставим доста остро на тази технология за управление на вота.

Виждате от това, което споделяме, че това е техният опит да управляват хората в тази феодализирана от тях в избрани елементи територия. А това пък е нашият опит да освобождаваме тази територия. Всеки един глас, изтръгнат от тези места, всяко едно гласоподаване по убеждения, без боязън, за нас е огромна победа. И няма да се оттеглим нито от Сърница, нито от Батак, нито от другите места, тъй като отхвърляме да приемем, че българските мюсюлмани ще бъдат употребявани за щит против далаверите на Движение за права и свободи и усилието им да гледат на обществения запас като на плячка. Тези хора там би трябвало да бъдат свободни, да гласоподават по убеждения, да гласоподават осведомено, а не следено.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР