Демократична България по всяка вероятност ще получи 3 министерства -

...
Демократична България по всяка вероятност ще получи 3 министерства -
Коментари Харесай

Засега: Демократична България с три министерства |

Демократична България по всяка възможност ще получи 3 министерства - на екологията (Борислав Сандов), на правораздаването (Надежда Йорданова) и на електронното държавно управление (Божидар Божанов). За Демократична България е и вицепремиерският пост по климатичните промени. Има две версии за това кой ще го получи - съгласно едната е екоминистърът Борислав Сандов, съгласно другата - Зарица Динкова. 

Такива са сделките към днешна дата, но могат да се трансформират до края на другата седмица.

За министър на правораздаването е готвена Надежда Йорданова , която е умел правист. В речта за откриването на Народното събрание Христо Иванов, който е ръководител на Демократична България в Народното събрание, няколко пъти загатна за името ѝ, казвайки, че " има вяра ", че правосъдната промяна ще бъде направена. Той даде знаци и за другите министерски постове, казвайки, че въвеждането на електронно ръководство ще бъде различен от целите на „ Демократична България “ и че Демократична България ще има принос в опазването на българското естествено завещание като основа на икономическата промяна и високото качество на живот.

За предстоящ министър на екологията източниците ни от Демократична България сочат съпредседателят на “Зелено придвижване ” Борислав Сандов.  

За министър на електронното държавно управление или както бъде назван постът любимец е IT специалистът Божидар Божанов , който беше отраслов консултант в кабинета на вицепремиера Румяна Бъчварова и като подобен беше мотор на процеса и създател на част от законите и наредбите за електронното държавно управление.

До през днешния ден на обяд Зарица Динкова е била най-вероятният избор за вицепремиер по климата. В по-късните часове на деня нещата клонят към това Борислав Сандов да е и вицепремиер по климата, а Динкова да си остане зам.-министър на външните работи. 

Така “Да, България ” и “Зелено придвижване ” евентуално ще имат по двама представители. ДСБ няма да показват хора за министри, като по този начин ще избегнат вътрешни драми, че се коалират с Българска социалистическа партия. Може обаче да получат лостове за ръководство на служби и основни организации

Всички партии, участващи в преговорния развой - Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, отхвърлят да разискват имена, като показват, че мандатоносител са Продължаваме промяната и в случай че има нещо за казване, ще бъде казано от тях. Днес Кирил Петков отхвърли да разисква имена и съобщи, че първо би трябвало да бъде разискван, редактиран и подписан съдружният контракт. Към този миг договорът е 180 страници, като всяка работна група- от 18-те, е дала по 10 страници. Петков изрази вяра, че договорът ще е реалност след седмица и тогава чак ще се приказва за имена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР