"Демократична България" отправи искане ДНСК да издаде заповед за премахването

...
"Демократична България" отправи искане ДНСК да издаде заповед за премахването
Коментари Харесай

Демократична България иска премахването на небостъргача Златен век

"Демократична България " насочи искане ДНСК да издаде заповед за премахването на противозаконния “Златен век”. Искането е адресирано от новоизбрания кмет на регион "Лозенец " Константин Павлов към арх. Иван Несторов, шеф на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) и е подкрепено от мнение, съдържащо правните учредения за сходна мярка, както и обстоен последователен обзор на проблема.

Внесеният от Павлов документ ясно потвърждава, че разрешението за градеж на “Златен век” към този момент е изгубило правното си деяние. Становището му идва да запълни шестмесечното безмълвие от страна на основния проектант на Столична община, арх. Здравко Здравков, откакто през април 2019 година началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по проблема.

В настрана искане, отправено до Столичния кмет и основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Павлов упорства за служебно изменение на настоящия обстоен организационен проект на кв. 272а, м. „ Лозенец I-ва част “, тъй че да бъдат приведени предвижданията на подробния проект с тези на Общия организационен проект в сходство с настоящите законови условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР