Демократична България отново поиска оставката на главния изпълнителен директор на

...
Демократична България отново поиска оставката на главния изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Десните искат оставката на Стоян Мавродиев заради кредита от 75 млн. лв.

" Демократична България " още веднъж изиска оставката на основния изпълнителен шеф на държавната Българска банка за развиване (ББР) след следващата противоречива интервенция на финансовата институция.

В понеделник стана ясно, че в разгара на изключителното състояние – на 26 март, държавната банка е отпуснала голям индивидуален заем – 75 млн. лева, на компанията " Свети Георги Груп ", което е оповестило едвам 2000 лева доходи за активността си през 2008 година и има 50 000 лева капитал по данни в Търговския указател. Дружеството е обвързвано с колекторската компания " С. Г. Груп ", която в края на 2019 година пласира огромна емисия облигации за 236 млн. лева, употребена най-малко отчасти, с цел да придобие голям пакет - 538 млн. лева, неприятни заеми от Първа капиталова банка, както заяви в. " Капитал ".

Дясната групировка " Демократична България ", която нееднократно е желала оставката на Стоян Мавродиев, мощно разкритикува интервенцията.

" С парите на данъкоплатците се финансира колекторска компания. В момента, в който милиони българи задлъжняват, бюджетът финансира съмнителни групировки, които да изкупят задълженията на жителите да упражняват тормоз. Ние от Демократична България се противопоставяме изрично на тази корупционна интервенция и настояваме за оставките на борда на ББР и виновните министри ", написа в позиция на дясната групировка. ББР е в ресора на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Оставката на Стоян Мавродиев не е непозната и на избрани среди в ръководещата партия ГЕРБ, само че се твърди, че той има подкрепи на най-високо равнище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР