Демократична България осъжда остро днешните, поредни агресивни действия на путинова

...
Демократична България осъжда остро днешните, поредни агресивни действия на путинова
Коментари Харесай

ДБ със среднощна декларация срещу Русия, въпреки умерения тон на САЩ и Полша

„ Демократична България осъжда остро днешните, следващи нападателни дейности на путинова Русия против Украйна и нейната цивилна инфраструктура, достигнали и до българския съдружник в Европейски Съюз и НАТО, Република Полша.  Считаме, че двете ракети достигнали полска територия са следващото доказателство за незаконните дейности на Русия и на Владимир Путин, също по този начин експанзията против Полша слага още веднъж под мощен и непредвидим риск сигурността в цяла Източна Европа и демонстрира желанието за дестабилизация от страна на Кремъл ”. Това се споделя в среднощна декларация на партията.

„ Демократична България показва взаимност с държавното управление и народа на Република Полша. Ясно разбираме директната опасност за Полша и за страните от района, членки на груповата система за сигурност на НАТО. Изразяваме своята угриженост за дейностите на ескалация от съветската страна и призоваваме за неотложно прекъсване на огъня в цяла Украйна. Призоваваме съветската страна да се отдръпна от окупираните територии на Украйна и да не заплашва с дейностите си системата за сигурност в Източна Европа.

Призоваваме българското държавно управление, българския президент и българските политически партии, дружно с нас от  Демократична България, да изразят взаимност с Полша и полския народ. Полша е непосредствен съдружник в Европейски Съюз и НАТО, със мощни политически и стопански връзки с България. Нападението против нея е нахлуване против интернационалния ред и полезностите в които има вяра цяла Обединена Европа, част от която сме и ние. България следва да заеме позиция на взаимност и съпричастност с Полша, противоположното е поддръжка за съветската експанзия ”, написа още в документа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР