Демократична България определи като примитивен политически цинизъм обвиненията за свързаност

...
Демократична България определи като примитивен политически цинизъм обвиненията за свързаност
Коментари Харесай

ДБ отговори на Борисов и Плевнелиев: Членовете на БКП са в ГЕРБ

" Демократична България " дефинира като " първичен политически цинизъм " обвиняванията за съгласуваност сред обединяването и Българска комунистическа партия, които бяха отправени от премиера Бойко Борисов и други представители на ръководещата партия. От извънпарламентарната съпротива акцентират, че в действителност някогашните членове на комунистическата партия са точно в управлението на ГЕРБ.

Преди ден на Национална среща на ръководещата партия трябваше да бъдат разисквани резултатите от отминалите локални избори, само че Борисов и президентът Росен Плевнелиев взеха решение вместо това да нападат извънпарламентарната съпротива. Според тях тя се била " съешила " със социалистите, тъй като част от симпатизантите ѝ дали своят вот на балотажа за някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Мая Манолова, а не за издигнатата от ГЕРБ и спечелила нов мандат Йорданка Фандъкова. Затова, съгласно ГЕРБ, Демократична България не трябвало повече да бъде наричана " градска десница ".

Плевнелиев даже разгласи, че обединяването трябвало да си избере за водач Манолова.

" Инсинуациите за съгласуваност на политици от Демократична България с някогашната комунистическа номенклатура, пристигнали от представители на партия, която за следващ път включи в своите кандидатски листи забележителен брой сътрудници и доносници на комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си управителен орган членове на някогашната Българска комунистическа партия, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и даже новоизбраният кмет на София, са елементарен и първичен политически цинизъм. Поради това ги отминаваме с погнусата и пренебрежението, които само заслужават ", дават отговор от " Демократична България ".

Оттам показват, че одобряват с неразбиране думите на Плевнелиев, че са " деца на някогашни комунисти”. Подчертават, че това обвиняване идва от човек, чийто татко е бил секретар на ОК на Българска комунистическа партия в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР