Демократична България определи като примитивен политически цинизъм обвиненията за свързаност

Демократична България определи като примитивен политически цинизъм обвиненията за свързаност ...

ДБ отговори на Борисов и Плевнелиев: Членовете на БКП са в ГЕРБ.


"Демократична България" определи като "примитивен политически цинизъм" обвиненията за свързаност между обединението и БКП, които бяха отправени от премиера Бойко Борисов и други представители на управляващата партия. От извънпарламентарната опозиция подчертават, че всъщност бившите членове на комунистическата партия са именно в ръководството на ГЕРБ.

Преди ден на Национална среща на управляващата партия трябваше да бъдат обсъдени резултатите от отминалите местни избори, но Борисов и президентът Росен Плевнелиев решиха вместо това да атакуват извънпарламентарната опозиция. Според тях тя се била "съешила" със социалистите, защото част от симпатизантите ѝ гласували на балотажа за бившия депутат от БСП Мая Манолова, а не за издигнатата от ГЕРБ и спечелила нов мандат Йорданка Фандъкова. Затова, според ГЕРБ, ДБ не трябвало повече да бъде наричана "градска десница".

Плевнелиев дори обяви, че обединението трябвало да си избере за лидер Манолова.

"Инсинуациите за свързаност на политици от Демократична България с бившата комунистическа номенклатура, дошли от представители на партия, която за пореден път включи в своите кандидатски листи значителен брой агенти и доносници на комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си ръководен орган членове на бившата БКП, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и дори новоизбраният кмет на София, са обикновен и примитивен политически цинизъм. Поради това ги отминаваме с погнусата и пренебрежението, които единствено заслужават", отговарят от "Демократична България".

Оттам посочват, че приемат с недоумение думите на Плевнелиев, че са "деца на бивши комунисти”. Подчертават, че това обвинение идва от човек, чийто баща е бил секретар на ОК на БКП в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар.

Източник: mediapool.bg