“Демократична България обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни

...
“Демократична България обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

Христо Иванов, Антоанета Цонева и Владислав Панев повеждат листите на ДБ в София

“Демократична България ” разгласи водачите на листите си за идните парламентарни избори на 2 октомври и внесе всички листи за регистрация в районните изборни комисии .

Христо Иванов ще бъде лидер в 24-и МИР в София и Пловдив-град, а ген. Атанас Атанасов този път ще води листата във Варна.

Съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Владислав Панев ще е лидер в 25-и МИР в София.

Ето и всички водачи :

Христо Иванов, 24 МИР София и 16 МИР Пловдив
Председател на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист. Зам.-министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление от август до ноември 2014 година Министър на правораздаването в интервала ноември 2014 година – декември 2015 година, когато подава оставка, откакто препоръчаната от него радикална правосъдна промяна не е призната от Народното събрание. Председател на парламентарната група на “Демократична България ” в 45-ото, 46-ото Народно събрание и 47-ото Народно събрание.

Атанас Атанасов 3 МИР Варна
Председател на “Демократи за мощна България ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист, приключил “право ” в СУ “Климент Охридски ”. Работил като арбитър и юрист, някогашен шеф на контраразузнаването. Избиран два пъти за депутат в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно заседание. Зам.-председател на 45-ото, 46-ото Народно събрание и 47-ото Народно събрание.

Владислав Панев, 25 МИР София
Съпредседател на “Зелено Движение ”. Собственик на финансова компания от 15 години, лицензиран капиталов съветник. Автор на редица разбори в региона на финансите, европейските фондове, енергетиката и други сфери от стопанската система. От 2019 година е общински консултант в Столичния общински съвет. Депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

Иван Димитров, 1 МИР Благоевград
Адвокат и общински консултант от “Демократична България ”. Иван е от Разлог, женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ-Разлог. Завършил е разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви ”. Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като юрист. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, където бе излъчен от 1 МИР.

Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас и 18 МИР Разград
Икономист и маркетинг шеф в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ” и е част от ядрото на IT политиката на придвижването. През 2015 година се включва в инициативния комитет “Гласувай без граници “, който организира самостоятелна акция в поддръжка на опцията за електронно гласоподаване, а извършеният референдум приключва с триумф (1 883 411 гласоподават с „ да ”). Противопоставя се на решението на Народното събрание (2015 г.) за понижаване на изборните секции в чужбина с акцията #ИскамДаГласувам, извънредно известна в България и измежду сънародниците ни отвън страната. Ивайло Мирчев е един от основателите на платформата за почтени избори “Ти броиш ”, депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Людмила Илиева, 4 МИР Велико Търново
Людмила Илиева е юрист, специализирала в региона на гражданското право и развой. Бивш регионален шеф на Велико Търново в интервала от декември 2021 година и август 2022 година От 2011 година е член на ДСБ, а от 2016 година е част от Националното управление на партията. На 46 години, омъжена и майка на две деца.

Любен Иванов, 5 МИР Видин
Роден на 3 януари 1979 година във Видин. Завършил СУ „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Право “. От 2003 година е юрист към Адвокатска гилдия – Видин. От 2015 година е общински консултант в Общински съвет – Видин.

Владислава Лакова, 6 МИР Враца
Областен ръководител на ДСБ-Враца. Има магистърска степен „ Счетоводство и надзор ”, специализация „ Здравен мениджмънт ”. Заместник ръководител на Общински съвет – Враца от “Демократична България ”. 3 мандата заместник-председател на Общински съвет – Враца. Директор организация Враца на „ Застрахователно сдружение Евроинс ” АД. Семейна.

Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово
Работи в Техническия университет в Габрово. Има дълготраен опит в научно-изследователската активност по планове. Учредител е на “Демократи за мощна България “ и ръководител на общинската конструкция на ДСБ, Габрово. Общински консултант от “Демократична България “. Има опит в локалното самоуправление – четири мандата.

Албена Симеонова, 8 МИР Добрич
Албена е био аграрни производител, ръководител на Българската асоциация “Биопродукти ”, която сплотява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите Неправителствени организации в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която интензивно работи по редица планове, свързани с проблемите на земеделието и околната среда, антиядрената политика, запазване на биоразнообразието в Дунав и така нататък Албена Симеонова е приключила е СУ „ Св. Климент Охридски ”, Биологически факултет, компетентност биология и химия. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Радослав Милев, 9 МИР Кърджали
Радослав Милев е общински консултант Общинския съвет в Кърджали от “Демократична България ”. Управител и съучастник във „ Френдс 99 ” ООД. На 46 години, фамилен с две деца. Завършил учебно заведение за политика към Нов български университет в София.

Николай Табаков, 10 МИР Кюстендил
Артист на свободна процедура, музикант и художник. Живее в гр. Дупница, има изложба в София. Правил е изложения в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово образование. Общественик и деен участник в политическия живот на Дупница. Организатор е на локални митинги за Пирин и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Инициатор на концепцията за монумент на Невена Коканова в град Дупница.

Божидар Божанов, 11 МИР Ловеч
Божанов е първият министър на електронното ръководство в България в държавното управление от декември 2021 година до август 2022 година Софтуерен инженер с над 10 години опит в интернационалните компании. Работил е по разнородни планове в сферите на телекомуникациите, навигационните системи и електронното ръководство. Лектор е на голям брой конференции и е измежду известните блогъри в техническата сфера. Като участник във фондация Общество.бг, дружно с други специалисти от ИТ бранша, създава планове, които да улеснят връзката сред страната и жителите. Женен, с две деца.

Борислав Сандов, 12 МИР Монтана
Сандов е изявен природозащитник, работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Министър на околната среда и водите в държавното управление от декември 2021 година до август 2022 година Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система. Завършил е Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, компетентност “География ”, и е специализирал в направление Изменение на климата и ръководство на води. Участва интензивно във всички известни природозащитни акции от последните 15 години. Координатор е за България на Европейската гражданска самодейност за отбрана на пчелите. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Антоанета Цонева, 13 МИР Пазарджик и 26 МИР София-област
Експерт по избирателен развой. Учредител е на “Да, България! ” и член на Изпълнителния съвет на партията. Част е от Управленската опция на “Демостократична България ” с сектор “Политики за българските жители зад граница ”. Антоанета Цонева е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на “Институт за развиване на обществената среда ” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдаване на избори. Нейна идея е всички български жители да могат да упражняват правата си на гласоподаватели, без значение в коя точка на света се намират. Тя е съвносител на редица промени в Изборния кодекс в 45-ото Народно събрание, в това число въвеждане на електронни услуги в изборния развой, които са към този момент част от практиката. Депутат и в 46-ото и 47-ото Народно събрание, ръководител на комисията по въпросите на българите зад граница.

Бисер Механджийски, 14 МИР Перник
Управляващ сътрудник в частна компания от 20 години. Регистриран сътрудник на играчи от Български футболен съюз от март 2007 година, осъществяващ действия по посланичество на футболисти, треньори и клубове от целия свят, договаряния за контракти. От 2018 година е експерт по интернационално спортно право и антидопинг специалист. Фокусът му е ориентиран към отбрана на спортистите, в частност футболистите. Учредител е на ДСБ и създател и дълготраен член на управлението на ДСБ-Перник.

Стоян Михалев, 15 МИР Плевен
Известен композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб ”, “Откакто ти ” и “Цвят виолетов ”. От 2012 година е определен за член на УС на сдружението за групово ръководство на авторски права „ Музикаутор “ и до през днешния ден е негов зам. ръководител. Един от учредителите на “Демократи за мощна България ” и основател на химна на партията. Дълги години е член на софийското управление на ДСБ, а от 2018 година е определен за член на националното управление на партията. Основен основател и уредник на митингите срещу построяването на АЕЦ „ Белене “ 2011 година, както и деен участник, и обществен бранител на гражданската самодейност за демонтирането на паметника на руската войска. Народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Йордан Иванов - 17 МИР Пловдив-област
Бивш регионален шеф на област Пловдив. На локалните избори през 2019 година е определен за общински консултант в гр. Пловдив. Заема и поста заместник-председател на локалния парламент. През юни 2016 година е определен за ръководител на ДСБ Пловдив и член на Националното управление на ДСБ. От 2018 година дава отговор за сектор “Децентрализация и районно развиване ” в екипа за различни политики на „ Демократична България “. Основател на Наказателен кодекс “България на районите ”, който се занимава с децентрализация и развиването на районите в страната.

Надежда Йорданова - 19 МИР Русе и 23 МИР София

Надежда Йорданова е министър на правораздаването в държавното управление на България от декември 2021 година до август 2022 година Юрист с експертиза в региона на административното и комерсиалното право, публичните поръчки и планове, финансирани от Европейски Съюз и интернационалните организации. Отявлен бранител на идеята за дълбока правосъдна промяна в страната, която да подсигурява на България съвременна обществена администрация, в услуга на жителите, надеждни и устойчиви институции. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Надя Бобчева, 20 МИР Силистра
Родена е в Силистра, приключила е УНСС със компетентност „ Финанси ”. Притежава магистърска степен по ръководство на градовете от взаимната стратегия на Университет Еразмус – Ротердам и Институт по жилищна политика и градско развиване – Ротердам, Нидерландия. Голяма част от професионалния й опит е обвързван с работа в общинската администрация. Заемала е разнообразни длъжности (експертни и ръководни), а понастоящем е заместник-кмет на Район Оборище в София. Два мандата (2011-2015 година и 2015-2019 г.) е общински консултант в Общински съвет – Силистра.

Николай Сиджимов, 21 МИР Сливен
Николай Сиджимов е биолог със специализация по екология и запазване на околната среда, с опит в региона на ръководство на отпадъците и локалното самоуправление. Изпълнителен шеф на Асоциацията на еколозите от общините в България до 2021г. Заместник-министър на околната среда и водите в държавното управление с министър председател Кирил Петков. Член на Националния съвет на „ Зелено придвижване “.

Зарко Маринов, 22 МИР Смолян
Роден през 1964 година в село Баните, Смолянска област. Разследващ публицист по тематики, свързани с корупция и публични поръчки. Завършил е “Българска лингвистика ” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий ”, магистър-инженер по хардуерни и софтуерни системи от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски ”. Издател и основен редактор на вестник “Отзвук ” – Смолян. Автор в самостоятелната платформа за проверяваща публицистика “За истината ” и Черната книга на държавното разхищаване в България. Координатор на Програма “Достъп до информация ”, член на Националното управление на ДСБ. Женен, с три деца. Народен представител в 47-ото Народно събрание.

Атанас Славов, 27 МИР Стара Загора
Юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ”, както и на Настоятелството на Института за директна народна власт и на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на гражданската самодейност „ Правосъдие за всеки “. Народен представител в 45-ото и 46-ото и 47-ото Народно събрание, където бе заместник-председател на комисията по правни въпроси и член на комисията по защита.

Илина Мутафчиева, 28 МИР Търговище
Докторант по стопанска система и се е посветила на по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество. Има дълготраен опит в сферите на образованието, устойчивото развиване, правата на индивида и демократичното присъединяване на жителите. Участва в листата като представител на гражданската квота. Завършила е „ Международни стопански връзки “ в УНСС, владее френски и британски език. Илина работи в Дружество за Организация на обединените нации в България по редица акции и начинания на локално, национално и интернационално равнище. Била е два мандата ръководител на Националния юношески конгрес – платформа, сплотяваща младежките организации в България, специалист в редица цивилен организации.

Катя Панева, 29 МИР Хасково
Депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, определена от Хасково. Тя е магистър по европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацевтиката. Има дълготраен опит в локалната власт и създаването на политики, свързани с локалните общности. Председател и основател е на фонд „ Ин витро “ в Димитровград. Участва интензивно в акциите „ Гласувай без граници “ и „ Искам да гласоподавам “, подкрепящи въвеждането на електронно гласоподаване и улеснението на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически развой в България.

Александър Симидчиев, 30 МИР Шумен
Д-р Александър Симидчиев е експерт по белодробни заболявания, вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи в София, шеф на поделение по Функционална диагностика. Има дълготраен опит като клиничен доктор, а също и като учител и откривател. Работил е на разнообразни позиции в промишлености свързани с медицината. Бил е основен доктор в една от най-големите фармацевтични компании в Канада. Народен представител е от гражданската квота на „ Да, България “, част от обединението “Демократична България ”, в 45-ия, 46-ия и 47-мия парламент, където е зам.-председател на комисията по опазване на здравето.

Веселин Калановски, 31 МИР Ямбол
Актьор, член на Националния съвет на “Да, България! ” и общински консултант от “Демократична България ” в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, кино и телевизионни планове. Член на УС и зам.-председател на АртистАутор (сдружение за протекция на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен спектакъл. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за дотации на театрални планове към Министерството на културата. Активен участник в гражданските митинги през последните 31 години. Работи интензивно за опазването на културното завещание. Семеен, с четири деца.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР