Демократична България“ обяви листата си за 19 МИР-Русе, която днес

...
Демократична България“ обяви листата си за 19 МИР-Русе, която днес
Коментари Харесай

Надежда Йорданова оглави листата на „Демократична България“ в Русе

„ Демократична България “ разгласи листата си за 19 МИР-Русе, която през днешния ден записва в РИК

Водачът още веднъж, за следващи избори, не е от Русе, само че пък е знакова фигура в обединението – някогашният правосъден министър Надежда Йорданова. Листата е от осем души, най-вече представители на „ Да, България “.

Надежда Йорданова приключва право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Специализирала е британско комерсиално право в The University of Law, Лондон. От 2007 година е вписана в адвокатската гилдия в Разград.

Като правист експертизата ѝ е в региона на административното и комерсиалното право, осъществяване и решение на разногласия при осъществяване на планове, финансирани със средства на Европейски Съюз и други интернационалните организации.

Работила е в Министерството на районното развиване и благоустройството, където стартира като специалист и стига до шеф на дирекция „ Правна ”. Била консултант на плановата самодейност „ Отворено ръководство ” на Американската организация за интернационално развиване.

Началник е на кабинета на правосъдния министър Христо Иванов (ноември 2014 - декември 2015)

Народен представител от “Демократична България ” в 45-ото и в 46-ото Народно заседание. В 46-ия парламент е ръководител на така наречен комисия „ Магнитски “, Зам.-председател на правната комисия в двата Народното събрание.

Участник от “Демократична България ” в експертните съдружни договаряния през ноември 2021 година, в групите по правораздаване и по районна политика.

Ето и цялостната листа на Демократична България:
1. Надежда Йорданова (Да, България)
2. Иван Станев (ДСБ)
3. Михаил Михов (Зелено движение)
4. Иван Белчев (Да, България)
5. Георги Начев (ДСБ)
6. Емилиян Енев (Да, България)
7. Александър Михайлов
8. Ангел Гяуров (Да, България)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР