"Демократична България" обвини премиера Бойко Борисов в саботаж на протеста

...
"Демократична България" обвини премиера Бойко Борисов в саботаж на протеста
Коментари Харесай

Демократична България видя саботаж на протеста срещу Белене

"Демократична България " упрекна премиера Бойко Борисов в бойкот на митинга им против построяването на АЕЦ "Белене ". Както "БАНКЕРЪ " заяви по-рано, съюзът, формиран към ДСБ и "Да България ", провежда проява във вторник (22 май) пред постройката на Министерския съвет.

"Днес в 10:00 часа, в Столична дирекция на вътрешните работи беше извикан представител на Демократична България, по отношение на оповестения Национален митинг срещу рестартирането на АЕЦ Белене, плануван за на следващия ден 22.05.2018 година, пред Министерски съвет. Столична дирекция на вътрешните работи изиска Демократична България да промени деня, мястото или часа на митинга, с „ аргумента “, че по същото време е "организиран " контрапротест в отбрана на плана Белeне от Политическа партия АБВ. Демократична България е декларирала и оповестила в Столична община и общественото пространство организацията на митинга, в указаните от закона периоди. Заявяваме, че Столична дирекция на вътрешните работи няма никакво законно съображение да желае промянта на мястото, часа и деня на събитието. Забрана за провеждането на митинга, може да бъде наложена единствено от кмета на Столична община, в 24 часов период от уведомлението за провеждането му ", описват от "Демократична България ".

Те акцентират, че такава възбрана няма.

"Властта, посредством Столична дирекция на вътрешните работи се пробва да спре митинга на Демократична България. Изплашеният Борисов явно се крие зад тила на Румен Петков, който изпраща да отбрани кражбата Белене. Никъде в общественото пространство /в медиите, на уеб страницата на АБВ и в обществените мрежи/ няма информация за сходно събитие на Политическа партия АБВ. Заявяваме че, няма да позволим на прислужниците на енергийната мафия - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и АБВ, да попречат на свободните жители да изразят своето противоречие с това милиарди левове да бъдат излети в корупционния мочур "Белене " и в джобовете на спътниците на Путин ", безапелационни са представителите на обединението.

В своето известие до медиите те "напомнят " на Бойко Борисов, "че годината е 2018-а и с милиционерски и тоталитарни способи няма да наложи на свободните жители следващия корупционен план от съветския енергиен шлем. "

Заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев уточни, че "опитите да бъде спрян митингът и опитите да се скрие ГЕРБ зад Първанов са обречени на неуспех. "

"Но те демонстрират най-важното - митингът към този момент работи. " Той разкривал тайния сговор на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. И мобилизирал същинската съпротива на Българска комунистическа партия ", добави Кънев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР