Демократична България няма как да подкрепи бюджета на ГЕРБ в

...
Демократична България няма как да подкрепи бюджета на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Бойко Димитров, ДБ: Невъзможно е да подкрепим бюджета на ГЕРБ за София

" Демократична България " няма по какъв начин да поддържа бюджета на ГЕРБ в София. Това съобщи общинският консултант на обединяването Бойко Димитров в ефира на " Денят стартира " по Българска национална телевизия. Той акцентира, че бюджетът е направен по извънредно непрогледен метод и за поредна година предлага още от същото.

" Отхвърлянето на бюджета ще е неуспех на групата на ГЕРБ и персонално на ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Когато се търси поддръжка, това не се прави с телевизионни изявленията и нападки към опозицията, а с доста съществени диалози още при подготовката на бюджета ", сподели още Димитров.

Общинският консултант акцентира, че с този бюджет столичани още веднъж ще заплащат двойно повече за боклука, в сравнение с жителите на други огромни градове. Димитров добави, че предлаганата финансова рамка узаконява следващата продажба на общинско имущество, при все това единствено през 2023-а година над 1000 общински жилища са продадени на смешно ниски цени. Според представителя на " Да, България " бюджетът по никакъв метод няма да подсигурява построяването на нови паркове в София, тъй като парите за отчуждаване са прекомерно малко.

" Няма да е проблем за София, в случай че бюджетът не бъде признат през днешния ден. За заплатите има и други решения. Конкретно за учителите и чиновниците в детските градини - заплатите им са държавна отговорност и има ясни указания от Министерството на финансите, че могат да бъдат увеличени ", заключи Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР