Демократична България няма да участва във властта в коалиция с

...
Демократична България няма да участва във властта в коалиция с
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Няма да участваме във властта в коалиция с Борисов и Нинова

Демократична България няма да взе участие във властта в коалиция с Борисов и Нинова. И единият и другият няма да съумеят с мандата. Президентът връчва на първата, втората политическа мощ и след това на третата политическа мощ. Ние претендираме президентът да връчи на нас мандат. Аз не съм дал своя вот за Румен Радев. Но през последната година нямам забележки към него, имаме едно отношение към корупционната страна.
Това съобщи съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

Цялата извънпарламентарната съпротива твърди, че желае ремонт на Борисовата страна. Ние надали ще получим 121 депутата. И би трябвало да търсим съдействие. Но да не слагаме тигана преди да сме хванали рибата, изясни Атанасов.

Ще работим за изваждане на корупционния детайл от стопанската система. Основният детайл е присъединяване на страната в това. Той даде образец със строенето на автомагистрали и похарчването на 5 милиарда лева И доста от парите отиват в чекмеджетата на Борисов. Преди две години дадоха 500 млн. лева да ни пази от дъждовете и в този момент щяха да ни издавят, уточни той.

Мисля, че всички, които са декларирали, че тази страна не действа поради тежките корупционни проблеми, би трябвало да застанат на позиция. Така отговори той на въпрос, дали смяна не може да се реализира без левите сили.

Генералът разяснява и сегашната конюнктура в страната: Насажда се боязън поради пандемията. Вижда се, че българската здравна система е кекава. Насажда се боязън и измежду калинките от администрацията - отивайте да гласувате или ще си загубите работата си.

Ние поставихме въпроса за гласоподаване по пощата и видеонаблюдение. Защото ГЕРБ се изучиха да фалшифицират изборите, по тази причина им пречи и едното, и другото. Необходима е висока изборна интензивност, не се плашете, отивайте да гласувате, прикани той.

Имаме мемоари от годините за едни чували. Напъването ръководещите да изкарат мандата е поради това, да провеждат изборите. Управляващите са изплашени, безапелационен е той.

На 21 декември излязохме 10 съществени пункта с които влизаме в предизборната акция за секване на корупционните схеми. От тези 10 два са доста значими.

Първо - възобновяване на парламентарната република. Днес Народното събрание го няма, има 7% % утвърждение, а Караянчева се кара на президента с 60% утвърждение.

Второ - законодателната и контролната активност. Борисов май не е ходил да види новия парламент. Ние тази страна бихме я водили по-добре, тъй като ще унищожаваме корупционните схеми. 10 милиарда изтичат измежду тях, съобщи още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР