Демократична България напредва с подготовката на комплекс от мерки за

...
Демократична България напредва с подготовката на комплекс от мерки за
Коментари Харесай

Демократична България е готова с е-платформата за паралелно преброяване на изборите

" Демократична България " напредва с подготовката на комплекс от ограничения за гарантиране на почтени избори, които, съгласно съпредседателя на обединяването Христо Иванов, би трябвало да се трансфорат в " същинска интервенция Независимост ".

" Демократична България " набира покровители и планува те да бъдат съществено подготвени. Очаква се тази седмица обединяването да показа своята цифрова платформа, на която покровители и наблюдаващи от неправителствения бранш могат по елементарен метод да разгласяват резултатите от протоколите от секционните изборни комисии (СИК). Публично наличната платформа ще разреши да се прави редом броене и възможните нарушавания и злоупотреби да се засичат в действително време.

Какво съставлява приложението на " Демократична България "

Платформата се състои от две елементи – мобилно приложение и бекенд платформа. Резултатите в действително време ще бъдат оповестени на уеб страницата, където всеки жител ще може да следи по какъв начин се движат резултатите в действително време, разясни Иво Мирчев от " Да, България " пред Mediapool.

Застъпникът би трябвало да конфигурира мобилното приложение на платформата. В момента, в който протоколът на секционната комисия е подготвен, той се сканира с мобилното приложение и се изпраща в преброителен център в София. В центъра ще работят 200 души юридически екип и преброители, които към този момент са обезпечени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР