“Демократична България иска свикването на коалиционен съвет на управляващата коалиция

...
“Демократична България иска свикването на коалиционен съвет на управляващата коалиция
Коментари Харесай

“Демократична България” иска свикване на коалиционен съвет за оказването на военна помощ на Украйна

“Демократична България ” желае свикването на съдружен съвет на ръководещата коалиция след великденските празници поради неналичието на единодушие за оказване на военна помощ на Украйна, разгласи ръководителят на парламентарната група Христо Иванов в декларация от трибуната на Народното събрание. 

“Ние ще подкрепим единствено решение на Народното събрание, което включва категорично посочването на военна, военно-техническа или отбранителна помощ за Украйна, само че наложително с тази конкретизация ”, съобщи той.

Вчера парламентарната комисия по външна политика одобри план за решение, в който се загатва филантропична, финансова и техническа помощ. Проектът за решение на “Демократична България ” за оказване на военно-техническа помощ беше отритнат.

“(На съдружния съвет) ще сложим без заобикалки тази тематика, с цел да стане ясно, че това не е въпрос, който можем да се надяваме да изчезне. Става дума за установяване на това какво ръководство имаме – дали имаме ръководство на страха и снишаването, или ръководство, което схваща новата ера, в която се оказахме не по наш избор, а по желание на Путин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР