Демократична България иска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов

...
Демократична България иска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов
Коментари Харесай

"Демократична България" иска оставката на Горанов заради теча на данни от бази данни на НАП

Демократична България " желае оставката на министъра на финансите Владислав Горанов поради теча на данни от бази данни на Национална агенция за приходите, които бяха разпратени от анонимни хакери до публицисти през днешния ден.

" Работата на Министъра на финансите е не просто да бъде счетоводител на страната, а да приоритизира браншове, където има належаща потребност от значими промени. Министър Горанов не просто не прави това, само че и интензивно блокира редица такива промени, в това число в областта на електронното ръководство и киберсигурността.
С оглед на това, считаме, че е време министър Горанов да понесе политическата отговорност и да подаде своята оставка, поради рисковете, на които е оставил подчинените си структури, поради което хиляди жители и техните бизнеси са изложени на риск ", се споделя в публикувана до медиите позиция на " Демократична България ".

" Стратегията " Киберустойчива България 2020 " би трябвало най-сетне да стартира да се извършва, въпреки към този момент да е 2019 и задачите да наподобяват непостижими. Незабавно би трябвало да се обособи звено от специалисти, които да създадат цялостен одит на сериозните системи в страната – нещо, което трябваше да се е случило още след срутва в Търговския указател ", написа в текста.

В него се упорства да бъдат осъществени редица проби за уязвимости, да се конфигурира и конфигурира съответен програмен продукт за предварителна защита, както и да се премисли практиката да се копират данни на други ведомства, вместо да се получава достъп до тях при потребност в действително време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР