Демократична България инициира нова среща между парламентарните сили, за да

...
Демократична България инициира нова среща между парламентарните сили, за да
Коментари Харесай

Депутатите в 48 НС обсъждат дали посланик Митрофанова да бъде канена на откриването на 48-то Народно събрание

" Демократична България " инициира нова среща сред парламентарните сили, с цел да се реши въпросът с наличието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народно заседание.
 
Срещата е поискана от групировката с писмо до основния секретар на Народното събрание и ще се състои през днешния ден. Още в първата среща на новоизбраните депутати, някои от парламентарните групи дадоха съобщи, че не намират наличието на съветския посланик за подходящо.
 
Вчера Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото съвещание, в случай че там е съветският дипломат Елеонора Митрофанова. На срещата във вторник от " Възраждане " са били изрично срещу, а Българска социалистическа партия са напуснали в символ на противоречие.
 
От пресцентъра на Народното събрание оповестиха за Българска телеграфна агенция, че към днешна дата няма изпратени предложения до формалните посетители за откриването на 48-ото Народно заседание. Според указа на президента Румен Радев първото съвещание би трябвало да се организира на 19 октомври.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР