„Демократична България” има коалиционно споразумение, според което не може да

...
„Демократична България” има коалиционно споразумение, според което не може да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ДБ: Не мисля, че Трифонов е политически страхливец, знам кой го е страх да дойде в парламента

„ Демократична България” има съдружно съглашение, съгласно което не може да поддържа държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ще обсъдим разновидността за мандат на Българска социалистическа партия, само че съглашението е ясно. Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " депутатът от „ Демократична България” Иво Мирчев.

" Винаги сме подготвени за избори, само че съгласно мен има още опция да се сформира държавно управление ", означи той.

" Разбирам причините на „ Има подобен народ” да не прави държавно управление. Стабилно държавно управление не може да бъде излъчено – най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, с кого ще я създадем, попита Мирчев. Той уточни, че актуализацията ще е на дневен ред през октомври, когато се допуска, че ще има настоящи парламент и държавно управление.

" Ако има нови избори, ще създадем всичко допустимо да убедим хората, че си изпълняваме обещанията ", показа Мирчев.

" Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец, само че знам кой го е боязън да пристигна в Народното събрание. Имаме много неща, за които да питаме господин Бойко Борисов, само че явно той се опасява, продължи Мирчев.

Попитан дали Демократична България рискува да помогне на обвинени като предприемачите Васил Божков, Баневи, Миню Стайков с предложение да бъде де факто закрита Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), Мирчев отговори, че има генератори на подправени вести.

" Ние обещахме закриване на КПКОНПИ, Специализирания съд и Специализираната прокуратура, преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев. Като се закрие КПКОНПИ, техните преписки не се приключват – проверяват се по естествения ред, отиват в друго звено ", хвърли повече изясненост към предложенията на обединението депутатът.

" Квичат тези хора сега, тъй като им вземаме бухалката, с която удрят неуместните ", уверен е Мирчев, съгласно който при 600 производства евентуално 500 са в реда на нещата, само че има едни 100, които са притискани.

" Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, по тази причина желаеме видеонаблюдение на броенето на бюлетини ", съобщи още Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР