Демократична България е втора политическа сила в битката за общински

...
Демократична България е втора политическа сила в битката за общински
Коментари Харесай

20% за Демократична България – втора политическа сила в СОС според първите проучвания

Демократична България е втора политическа мощ в борбата за общински съветници все още, съгласно социологическото проучване, оповестено през днешния ден от Маркет ЛИНК.

20% за Демократична България, против ГЕРБ 30% и Българска социалистическа партия 20% сочат данните за твърдо решилите да гласоподават. Кандидатът на Демократична България за кмет на София, арх. Борислав Игнатов е постигнал висока степен на известност и се радва на 15% поддръжка, измежду деклариралите, че сигурно ще гласоподават.

В числата на Маркет ЛИНКС има знаци показващи ерозия на доверието към настоящето ръководство - 13% от гласоподавателите на ГЕРБ с друга степен на решителност избират София да има нов кмет. Най-категорични в негативните настройките против досегашното ръководство са в Демократична България - 88% от симпатизантите им показват желания столицата да бъде ръководена от нов кмет.



Избирателната интензивност остава относително висока. Към момента 48% от софиянци споделят, че сигурно ще гласоподават, а 31% - че евентуално ще гласоподават. Поради проблемите с изборните описи е мъчно да се даде точна прогноза за интензивността в изборния ден, само че се чака повече софиянци да гласоподават спрямо 2015.

-------------- Изследването на Маркет ЛИНКС е представително за София и извършено сред 24 и 30 септември, посредством разбъркан способ на регистрация – пряко-лично изявление и онлайн анкета. Респондентите са подбрани по инцидентен принцип посредством квотна матрица по пол и възраст. Размерът на извадката е 862 души (18+ години).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР