Демократична България е внесла предложение за създаването на временна комисия,

...
Демократична България е внесла предложение за създаването на временна комисия,
Коментари Харесай

"Демократична България" предлага временна комисия за промени в Конституцията, ще търси диалог с всички партии

" Демократична България " е внесла предложение за основаването на краткотрайна комисия, в която всички политически сили в Народното събрание да изложат своите визии за промени в Конституцията. Целта е да се организира необятен, обществен спор по тематиката, както и да се събере нужното конституционно болшинство за " крачка напред " в тази посока. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов.

Според него намирането на консенсус е значимо да се случи преди избора на новия състав на Висшия правосъден съвет. По думите му по този начин ще се отговори на дългогодишните рекомендации на Венецианската комисия, Европейската комисия и на Европейския съд по правата на индивида за това в съдийската гилдия да има огромно болшинство членове, определени от съдии.

Иванов сподели, че в прокурорската гилдия следва да се подсигурява, че ще има представители, които " не са в обстановка на кариерна взаимозависимост от основния прокурор ", с цел да има опция за отчетност на идващия основен прокурор. Ние ще потърсим контакт с всички политически сили, с цел да ги срещнем какви са нашите планове, увери той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР