Демократична България е готова да продължи с преговорите за подкрепа

...
Демократична България е готова да продължи с преговорите за подкрепа
Коментари Харесай

Христо Иванов: Хората в бъдещото управление не могат да са просто пощенски кутии |

Демократична България е подготвена да продължи с договарянията за поддръжка на бъдещото държавно управление, разгласи Христо Иванов в изявление за утринния блок на Нова тв. В същото време той не спести рецензиите си метода на водене на диалозите и съобщи, че " хората, които ще влязат в едно ръководство, не могат да бъдат просто някакви пощенски кутии. Те би трябвало да са с потвърдена биография.

Заявката му идва след изострянето на напрежението сред десницата и " ИТН " през вчерашния ден, когато депутати от Има Такъв Народ нападнаха от парламентарната естрада посочени за допустими от ДБ имена на министри, а Слави Трифонов упрекна Христо Иванов, че проваля договарянията и води страната към нови избори.

„ Цялото изявление на господин Тошко Йорданов от трибуната беше приветствано бурно от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не си припомням, когато аз приказвам в Народното събрание, те да ми ръкопляскат. Получи се разминаване сред изказвания и действителности ", разяснява през днешния ден Иванов.

„ Ако сложим еднакъв знак сред Движение за права и свободи и ГЕРБ и ги изолираме от опцията да въздействат върху ръководството, ние сме подготвени да продължим диалозите и да дадем поддръжка на този кабинет ”, разясни той.

По думите му ДБ има абсолютно поредна позиция във връзка с това по какъв начин би трябвало да наподобяват изискванията, с цел да дадат поддръжка на ръководство:  „ Всичко, което споделих в Народното събрание, е казано и преди изборите. Искаме явен ангажимент за промени на най-високо лидерско равнище. За нас хората, които ще влязат в едно ръководство, не могат да бъдат просто някакви „ пощенски кутии ”. Те би трябвало да са с потвърдена биография. "

„ Нека никой да не си мисли, че ще гласуваме, тъй като можем да бъдем упрекнати за това, че в случай че няма държавно управление, се отива на избори, което не е правилно. Започвам да се колебая дали това не е метод някой с 60 гласа в Народното събрание да си обезпечи независимост на деяние. Ние не просто ще натиснем копчето в залата, става дума да си заложим гласуваното доверие от нашите гласоподаватели. Опитваме се ясно и обществено да кажем при какви условия сме подготвени да дадем поддръжка на обещано ръководство. Ако някой се интересува от нея, апелирам да чуе нашата непрекъснато позиция ”, сподели още Иванов. 

„ Чували ли сте да нарека някого замърсен човек? Всъщност някой желае ли да поеме отговорност за това да има ръководство, и то такова на смяната, или някой желае да си измие ръцете? Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на ръководство ”, попита ръководителят на „ Демократична България “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР