Демократична България даде свое да за правителство начело с Асен

...
Демократична България даде свое да за правителство начело с Асен
Коментари Харесай

Сандов: Трифонов не беше нищо повече от креслива опозиция

" Демократична България " даде свое " да " за държавно управление отпред с Асен Василев. " Шансът за кабинет е дотолкоз, доколкото биха се намерили още хора, които да сформират и застанат зад едно такова програмно държавно управление в границите на 6 месеца и оценка след активността му. Тези хора се търсят главно измежду участващите до неотдавна в Има Такъв Народ поради програмата и упованията, с които са влезнали в Народно събрание, повече в сравнение с поради повелята на техния водач Слави Трифонов ", уточни вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

Според него такива гласове могат да се намерят и от други политически групи, отвън досегашната коалиция.

" Включително депутати от ГЕРБ биха могли да се еманципират от държанието на техния водач, прикрит зад кулисите в Банкя, в случай че те фактически изпълнят това, за което претендират - че биха желали да видят България в едно европейско развиване ", посочи Сандов.

По думите му основно значимото сега е войната, която се води от Русия в Украйна и всички опасности, произлизащи от нея.

" Това постанова България да има постоянна политическа система, която да действа, включително парламент. Инфлацията, несигурността в енергийни доставки и други параметри на световната стопанска система и сигурност в подтекста на войната изискват да има работещи институции ", уверен е министърът на околната среда и водите в оставка.

И посочи, че през последните месеци от Движение за права и свободи се отнасят извънредно жестоко, а повода е, че " надълбоко се е бръкнало в ползите им ".

Сандов изясни, че досега не е воден диалог за състав и конструкция на държавно управление.

Запитан дали е допустимо обединяване на " Демократична България " и " Продължаваме промяната " на едни възможни избори, той сподели: " Има сходни упования от нашите гласоподаватели. Това би било подходящо в една изборна акция, с цел да обединим напъните си и да бъдем първа политическа мощ. В " Продължаваме промяната " ние имаме доста някогашни сътрудници, съратници и това би било едно предстоящо деяние ".

Според него, в случай че влезем в серпантина от избори, това може да стане причина за съществени пропуснати благоприятни условия за България.

" Може да се получи даже излизане от към този момент начертани пътища и нарушение на опцията България да се възползва от финансовите принадлежности на Европейски Съюз за възобновяване след пандемията ", акцентира Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че даже има риск България да изпадне от листата с претенденти за Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Министърът в оставка разяснява и разрухата на управлявалата до неотдавна коалиция.

" Комуникацията можеше да е на по-добро равнище. От март месец няма връзка с Трифонов. Поведението му звучи закономерно, в случай че се върнем обратно. Той 20 година прави шоу, което подлага на критика политиката. Той по този начин и не одобри концепцията, че участвайки в политиката, би трябвало да можеш да носиш отговорността и за ръководството, а освен да бъдеш креслива съпротива. Това бе повода за неуспеха на две държавни управления предходната година ", счита Сандов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР