Демократична България“, БСП за България“ и Български възход“ се отзоваха

...
Демократична България“, БСП за България“ и Български възход“ се отзоваха
Коментари Харесай

ДБ подкрепи декларацията на ПП, БСП – не, „Български възход“ дава отговор до края на седмицата

„ Демократична България “, „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Български напредък “ се отзоваха на поканата за диалог в Народното събрание, с цел да обсъдят декларацията с четирите съществени национални целта на Политическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ не пристигнаха представители на срещата.

„ Никакви диалози с никого не са водени във връзка с личен състав на един възможен кабинет “, безапелационен е акад. Денков.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия сподели, че България има потребност от постоянно държавно управление и политическа непоклатимост, като поздрави от името на левицата, че се прави опит за търсене на разговор. По думите му Българска социалистическа партия е разгледала в детайли текста на декларацията, в която са залегнали цели, засягащи данъчни, бюджетни и външнополитически въпроси, които от левицата не могат да одобряват. „ Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план на решение “, заяви Вигенин, само че удостовери поддръжката на Българска социалистическа партия за търсене на разговор.

Христо Иванов, съпредседател на Демократична България изрази поддръжка към декларацията на Политическа партия. „ Ние сме стартирали разискване на документа, с цел да получим официално утвърждение, с цел да можем да го подкрепим, само че нашата настройка е да подкрепим вашите старания в целокупност и този документ като конкретика “. Аз искам основно мир и отговорност. Тази среща за жалост демонстрира една диспропорционалност в носенето на отговорност. Искам да поздравя мандатоносителите за метода, който са възприели - необятен формат на разговор, търсене на общи, национални цели посредством поредност от съвещания, които да разрешат да се откри консенсус и един изчерпателен разговор по цели “, това съобщи Христо Иванов и изрази страдание, че политически партии, които претендират за методичност, не се включват в такива формати на разговор. „ Това не е положително начало на 2023г. Ние окончателният документ го виждаме през днешния ден, не сме имали опция да се произнесем по него, само че в този момент виждаме, че всички цели съответстват с нашите. Смятаме, че този документ е годна програмна основа за образуването на едно отговорно ръководство. Отчетохме всичко, което Българска социалистическа партия акцентираха, само че би трябвало да си дадем сметка, че в този парламент такава е структурата, че в случай че въобще има опция за държавно управление, то няма по какъв начин да разчита на устойчиво, трайно болшинство. Това, че Политическа партия като мандатоносител все пак се ангажира с този развой демонстрира избрана политическа храброст, с което желая още веднъж да ви благодаря “, разяснява още той.

Александър Николов разгласи, че главен приоритет на БВ е точно сформиране на постоянен кабинет, който да отговори на упованията на жителите и на огромните провокации, пред които сме изправени, справяне с политическата рецесия, влизане в Шенген и присъединение към еврозоната. Наред с постоянно държавно управление е нужно да бъде излъчено и устойчиво парламентарно болшинство, което ще съумее да даде гражданска предвидимост във връзка с това какви са задачите и упоритостите, и кой носи отговорността, уточни той. В рамките на тази седмица от БВ ще дадат отговор дали поддържат текста на декларацията, или не. „ Считаме, че тази декларация дава основа за начало на диалози, което би било ползотворно “, означи националният представител от БВ и добави, че ще посочат и кое смятат, че следва да бъде оставено за реализация в един по-дългосрочен проект.

Денков от своя страна изрази вяра, че свършеното през миналите дни ще бъде потребно и ползотворно. Ако желаеме да бъде обвързвано с втория мандат, дали ще бъде план, или декларация, няма значение, следва да бъде гласувано до края на седмицата, в случай че не бъде гласувано, ще върнем втория мандат, сподели още Денков.

„ Аз съм доста благополучен, че първият ни диалог в тази постройка за 2023г. е на база цели и цели. Когато имаме някакво противоречие с задачите, това е един градивен разговор, който би трябвало да стартира и той в действителност ще е обединителният, тъй като когато знаем кои са нашите цели, които всеки един от нас пази, единствено тогава можем да намерим тези, които ни сплотяват. Аз персонално ще съм признателен в случай че в идващите дни, даже с явен отвод по някои от задачите и полезностите, които ние сме предложили, вие го заявявате, тъй като по този метод вършим стъпката напред, която през 2022г. в това Народно събрание ние не успяхме “, това разяснява и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР