Демократическият кандидат за президент Джо Байдън избра за свой кандидат-вицепрезидент

...
Демократическият кандидат за президент Джо Байдън избра за свой кандидат-вицепрезидент
Коментари Харесай

Тя може да стане първия цветнокож вицепрезидент

Демократическият претендент за президент Джо Байдън избра за собствен кандидат-вицепрезидент сенатора от Калифорния Камала Харис, оповестиха от предизборния му щаб.

В случай на победа на Байдън на президентските избори на 3 ноември 55-годишната Харис ще стане първата цветнокожа жена вицепрезидент в историята на Съединени американски щати.

Ройтерс отбелязва, че Камала Харис ще бъде подобаващ сътрудник на Байдън в борбата му с президента републиканец Доналд Тръмп за Белия дом.

В първа реакция на новината Тръмп съобщи, че бил сюрпризиран от решението на Джо Байдън.

" Бях малко сюрпризиран, тъй като тя беше доста посредствена " по време на акцията за първичните избори на демократите, извоювани от Джо Байдън, съобщи Тръмп, представен от Франс прес.

" Тя имаше доста неприятни резултати на първичните избори " добави той.

Президентът сподели също, че Харис се е държала " доста гадно " по отношение на Байдън на дебатите на първичните избори, когато сенаторката от Калифорния остро нападна някогашния вицепрезидент за тогавашните му позиции по отношение на политиката за унищожаване на расовата сегрегация през 70-те години на предишния век.

" Тя прояви мощно пренебрежение към Джо Байдън и е мъчно да избереш някой, който демонстрира такова пренебрежение ", уточни Тръмп.

Той обрисува Харис като отстояваща прекомерно леви убеждения и увери, че тя желае да вдигне налозите, да ореже финансирането на американските въоръжени сили и да забрани фракинга, заяви Асошиейтед прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР