Демократическата партия в САЩ е все повече притеснена, че администрацията

...
Демократическата партия в САЩ е все повече притеснена, че администрацията
Коментари Харесай

Тръмп предизборно ще лансира опасна COVID-19 ваксина

Демократическата партия в Съединени американски щати е от ден на ден обезпокоена, че администрацията на президента Доналд Тръмп ще политизира потреблението на възможна ваксина против новия ковид (COVID-19) преди президентските избори през ноември, оповестяват американските медии, съобщи News.bg.

Сенаторът демократ Тина Смит предходната седмица неведнъж е запитала шефа на Администрацията по храните и медикаментите (FDA) доктор Стивън Хан дали би могъл да обещае, че администрацията няма да избърза с ваксина, с цел да усили възможностите на президента за преизбиране - и тя не е била уверена от неговия отговор, прецизира " Дейли Бийст ".

" Д-р Хан има своите аргументи да следва данните и доказателствата и аз правя оценка, че той сподели това, само че е значим крайният резултат ", посочи сенатор Тина Смит. Смит, авторитетна демократка, сподели, че е сложила въпроса поради историята на Тръмп да стартира недоказаното лекуване с хидроксихлорохин и многократни изказвания, че вирусът просто щял да изчезне. " За мен е надълбоко угриженост, че президентът и администрацията ще дадат някаква подправена вяра в напъните за избавяне на изборите ", сподели Смит, " да окажат напън върху учените и епидемиолозите да кажат, че има ваксина. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР