Демократическата партия няма план Б, ако президентът Джо Байдън реши

...
Демократическата партия няма план Б, ако президентът Джо Байдън реши
Коментари Харесай

Демократите в САЩ нямата резервен план за президентските избори, освен Байдън

Демократическата партия няма проект Б, в случай че президентът Джо Байдън реши по някаква причина да спре акцията си за преизбиране през 2024 година и неочакваната нужда да бъде сменен би провокирала объркана вътрешнопартийна битка, проучва Ройтерс.

Въпреки слабото показване в социологическите изследвания и въпросите, в това число от някои демократи, по отношение на възрастта му, Байдън се придържа към проекта си да се кандидатира за втори мандат , откакто почисти полето от съществени съперници на първичните избори от Демократическата партия, когато разгласи през април, че ще се кандидатира още веднъж.

Дори и повече претенденти от Демократическата партия да се включат в този момент, пътят напред ще бъде неразбираем, защото крайните периоди за първоначални избори в сериозни щати като Невада, Южна Каролина и Джорджия към този момент са изтекли.

Лоялните последователи на Байдън, базирайки се на неговото показване до момента, настояват, че партията не се нуждае от авариен проект, с цел да победи евентуалния републикански претендент Доналд Тръмп, който Байдън победи на изборите през 2020 година

Сред вероятните сюжети, в случай че 81-годишният президент в действителност отпадне: демократите могат да изберат различен претендент идващия август на своя конгрес или даже по-късно, в сходство с партийните правила.

Ройтерс беседва с голям брой сегашни и някогашни длъжностни лица, които, въпреки да дадоха да се разбере, че желаят Байдън да успее, признаха, че партията може да се сблъска с катаклизми, в случай че най-старият президент в историята на Съединени американски щати срещне здравословен проблем или се отдръпна по други аргументи по време на конкуренцията за Белия дом.

Съратничката на Байдън, вицепрезидентът Камала Харис, която има свои лични проблеми с известността , няма автоматизирано да го размени като главен претендент, в случай че той се оттегли; тя би се възползвала от общата им предизборна инфраструктура, в случай че се кандидатира за президент в негово неявяване, само че други демократи евентуално също ще се включат в конкуренцията.

Ако Байдън отпадне, до момента в който траят първичните избори на Демократическата партия, други претенденти могат да се причислят към конкуренцията според от условията за подаване на документи за съответните щати.

Обикновено са нужни месеци, с цел да се провежда президентска акция и да се съберат парите за осъществяване, а крайните периоди за гласоподаване в съответните щати, в това число Калифорния, Илинойс и Мичиган, наближават през идващите седмици.

77-годишният Тръмп, любимецът за републиканската номинация, също е изправен пред опасения по отношение на възрастта си и редица обвинявания, в това число погрешно боравене с класифицирани документи и интервенция в изборите през 2020 година, които той загуби от Байдън. Той отхвърля да е направил нарушаване.

Множество претенденти провокират Тръмп в първичната конкуренция за републиканците, давайки на партията подготвени други възможности в малко евентуалния случай, че Тръмп отпадне.
 Тръмп дава обещание да
Тръмп дава обещание да " смаже измамника Байдън "

Напрежение в борбата за Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР