Демократическата партия на настоящия президент Джо Байдън печели изборите в

...
Демократическата партия на настоящия президент Джо Байдън печели изборите в
Коментари Харесай

Победа на демократите в Аризона. Едно място ги дели от мнозинство в Сената

Демократическата партия на сегашния президент Джо Байдън печели изборите в щата Аризона , сочат предварителните преброявания, представени от американските медии. Така силите в горната камара на американския Конгрес - Сената , остават изравнени - 49 на 49 места , а на демократите ще им е задоволително да победят в единствено още един щат, с цел да управляват Сената.

Междинните избори в Съединени американски щати, при които американските жители избират членове на Конгреса, се организираха във вторник. Официалните данни от вота ще бъдат оповестени по-късно, само че съгласно актуалната процедура медиите афишират спечелилия, когато резултатът към този момент не може да бъде изменен.

Късно в петък Си Ен Ен и Си Би Ес оповестиха, че по предварителни данни някогашният астронавт Марк Кели печели изборите в Аризона. Така коя партия ще управлява Сената, ще се дефинира от резултатите в Джорджия и Невада. На демократите им стига да завоюват единствено в един от тези два щата, с цел да имат болшинство в Сената с помощта на спомагателния глас на вицепрезидентката Камала Харис.

В Джорджия ще се наложи балотаж през декември, откакто нито сенатора на демократите, нито съперника му от републиканците съумяха да преминат прага от 50% поддръжка.

В Невада резултатът към този момент остава неразбираем, като разликата сред двамата водещи претенденти е минимална, показва Би Би Си.

Резултатът в Аризона съставлява следващ един удар за републиканците, които се надяваха на " алена вълна " - безапелационна победа на републиканците и в двете камари на Конгреса. Въпреки че партията реализира победи в редица щати и прогнозите са, че ще завоюва болшинството в долната камара - Камарата на представителите, в борбата за Сената демократите се показаха по-добре от предстоящото.

По-рано президентът като " добър ден за демокрацията в Съединени американски щати ". По думите му предварителните резултати от изборите демонстрират, че американският народ чака подготвеност и от страна на републиканците да работят с него.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР