Демократическата партия на Молдова съобщи в петък, че ще напусне

...
Демократическата партия на Молдова съобщи в петък, че ще напусне
Коментари Харесай

Бившата управляваща партия в Молдова предаде властта, за да спре кризата

Демократическата партия на Молдова заяви в петък, че ще напусне държавното управление откакто няколко дни отхвърляше да отстъпи властта на нова коалиция, подкрепена от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Русия, с което спря рецесията в източноевропейската страна, предава Франс прес.

 © БГНЕС
Бившата руска република, сгушена сред Румъния и Украйна, е в политически безпорядък от февруари, когато общите избори не съумяха да дадат очевидно болшинство на никоя партия.

Миналата седмица Народното събрание утвърди държавно управление, построено върху невиждана коалиция на проруски и проевропейски сили, което шокира ръководещата до тогава Демократическа партия, ръководена от могъщия олигарх Плахотнюк.

Старото държавно управление обаче отхвърли да се отдръпна и неговия министър председател Павел Филип за малко бе определен за президент, който да разпусне Народното събрание и да насрочи избори.

 Политическата рецесия в Молдова остава без излаз Политическата рецесия в Молдова остава без излаз
Отстраненият от служба президент на Молдова Игор Додон анулира указа за разформироване на Народното събрание и нови избори на 6 септември. Според Додон, документ...

В петък обаче Филип и заместник-председателят на партията Владимир Чеботари споделиха, че държавното управление ще се отдръпна.

" Ще отидем в съпротива ", сподели Чеботари по време на ефирен брифинг. Той упрекна новото съдружно държавно управление, че отхвърля да взе участие в разговор и настоя, че ще бъде вярно да се проведат предварителни избори.

Президентът Игор Додон анулира декрета за разформироване на Народното събрание незабавно откакто бе възобновен на служба. По-рано неговите пълномощия бяха прекъснати от Конституционния съд на Молдова.

Проруската социалистическа партия и проевропейската АКУМ се съгласиха през уикенда да работят дружно в държавното управление, макар другите гледни точки в доста области.

Двете партии излязоха с изказване, че Молдова „ потъва в корупция “ и е „ пленник “ на олигарсите.

 Президентът на Молдова очерта три сюжета за излизане от рецесията в страната Президентът на Молдова очерта три сюжета за излизане от рецесията в страната
Президентът на Молдова Игор Додон съобщи, че няма да подава оставка. Опозиционната Демократическа партия предложения на договаряния Социалистическата партия и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР