Демократическата партия, която спечели мнозинство в Камарата на представителите след

...
Демократическата партия, която спечели мнозинство в Камарата на представителите след
Коментари Харесай

Демократите все пак предлагат Нанси Пелоси за председател на Камарата на представителите

Демократическата партия, която завоюва болшинство в Камарата на представителите след междинните избори, публично издигна кандидатурата на Нанси Пелоси за ръководител на долната камара на американския Конгрес. Тя е номинирана от болшинството свои съпартийци, оповестява БГНЕС, базирайки се на The Hill.
Нейната кандидатура ще бъде гласувана на 3 януари. Това е първият работен ден на актуализирания състав на Камарата на представителите. Председателят ѝ се избира с нормално болшинство.
По-рано група от 16 конгресмени демократи популяризира писмо, в което се афишира против избирането на Нанси Пелоси /демократ от щата Калифорния/ за ръководител на Камарата на представителите на американския Конгрес. " Получихме болшинство в Камарата на представителите с помощта на претендентите, които обявиха, че ще поддържат нови водачи, тъй като гласоподавателите в окръзите, където успяхме да спечелим доста сложна победа, желаят действителни промени във Вашингтон ", декларират създателите на писмото за какво са срещу Пелоси, която към този момент е била ръководител на долната камара на Конгреса.
Нанси Пелоси би трябвало да получи поддръжката на 218 членове на Камарата на представителите, с цел да бъде определена за неин ръководител. Тя съобщи, че е изцяло уверена в своята победа. Нейната кандидатура е подкрепена и от президента Доналд Тръмп. Той даде обещание, че в случай че не ѝ доближат гласове, републиканците ще ѝ се притекат на помощ.
Нанси Пелоси беше ръководител на Камарата на представителите, третия по значимост държавен орган, в интервала от 2007 до 2011 година, а от 2011 година беше водач на демократите в Конгреса. На състоялите се на 6 ноември междинни избори демократите си върнаха болшинството в Камарата на представителите, а републиканците укрепиха своите позиции в Сената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР