Демократът - конгресмен от Пенсилвания Джоузеф Сестак обяви, че ще

...
Демократът - конгресмен от Пенсилвания Джоузеф Сестак обяви, че ще
Коментари Харесай

Нов кандидат сред демократите за Белия дом

Демократът - конгресмен от Пенсилвания Джоузеф Сестак разгласи, че ще се кандидатира за президент през 2020 година.

Това заяви АП.

Сестак, някогашен вицеадмирал от американския флот, също е бил шеф по отбранителната политика в Съвета за национална сигурност при президента на Съединени американски щати Бил Клинтън. В речта си, обявявайки кандидатурата за президент, Сестак уточни изменението на климата и нововъзникващото китайско високотехнологично предимство като съществени закани за националната сигурност за Съединени американски щати.

Конгресменът Сестак е 24-ият претендент, който се причисли към конкуренцията в Демократическата партия за Белия дом. В момента Джо Байдън е главен кандидат, следван от сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. Според национално изследване, извършено от " Парк стратеджис ", някогашният вицепрезидент Джо Байдън има ясна преднина от 32% поддръжка, следван от Бърни Сандърс с 15% поддръжка.

Миналата седмица и президентът Доналд Тръмп удостовери публично, че счита да се кандидатиа за втори мандат. Освен Тръмп кандидатурата си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори разгласи и някогашният губернатор на щата Масачузетс Уилям Уелд.

Президентските избори са планувани за 3 ноември 2020 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР