Демократът Джон Ософ обяви, че печели произведения вчера балотаж за

...
Демократът Джон Ософ обяви, че печели произведения вчера балотаж за
Коментари Харесай

Кандидатът на демократите обяви, че печели и второто сенаторско място в Джорджия

Демократът Джон Ософ разгласи, че печели творби през вчерашния ден балотаж за второто място в Сената на Съединени американски щати от щата Джорджия, съобщи Франс прес.

Евентуалната му победа на процедура би осигурила на неговата партия надзор върху горната камара на Конгреса. При подобен сюжет демократите и републиканците биха имали по 50 места в 100-членния Сенат. Тогава решителен при гласуванията ще е вотът на вицепрезидента на Съединени американски щати, а демократката Камала Харис ще заеме поста на 20 януари. Това би осигурило на определения за президент Джо Байдън надзор и върху двете камари на Конгреса, с цел да може да реализира на процедура своята стратегия. Демократите към този момент управляват Камарата на представителите.

"Джорджия, благодаря за доверието, което ми оказахте ", сподели Ософ в малко изказване.

Големите американски медии към момента не са оповестили претендента на демократите за победител.

Ософ се изправи против републиканеца Дейвид Пердю, който в този момент е сенатор от Джорджия.

Демократът Рафаел Уорнок към този момент бе разгласен от огромните американски медии за победител на творби също през вчерашния ден балотаж за другото място от южния щат в Сената на Съединени американски щати. Той се изправи против републиканката Кели Лофлър, която сега е сенатор от Джорджия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР