“Демографската среща” е на всеки две годиниПрисъстват президентите на Чехия,

...
“Демографската среща” е на всеки две годиниПрисъстват президентите на Чехия,
Коментари Харесай

Орбан събра консервативни лидери в Будапеща

“Демографската среща” е на всеки две години
Присъстват президентите на Чехия, Полша, Словения и Сърбия

Унгарският министър председател Виктор Орбан е хазаин на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс и други консервативни водачи, с които разискват “демографията и фамилните ценности” на двудневен интернационален конгрес в Будапеща, който се откри в четвъртък и циментира репутацията на Унгария като бастион на консерватизма в Европейски Съюз, разяснява Агенция Франс Прес.

На власт от 2010 година, унгарският министър председател националист Виктор Орбан се показва за “нелиберален” бранител на “християнска Европа” и постоянно влиза в конфликт с Брюксел поради своите антимигрантски и анти-ЛГБТ политики, показва още организацията.

За първи път извършена през 2015 година, така наречен Демографска среща в Будапеща се провежда на всеки две години за да осъди миграцията и да призове християнските двойки да имат повече деца.

В двудневното събитие вземат участие още държавните глави на Чехия, Полша, Словения и Сърбия, както и крайнодесният френски държавник Ерик Земур, хипотетичен претендент за президент на Франция.

На последния конгрес през 2019 година Орбан съобщи пред политици, религиозни фигури и дипломати, че миграцията способства за “изтласкване на населението”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР