Демографска криза има в цяла Европа, но в България тя

...
Демографска криза има в цяла Европа, но в България тя
Коментари Харесай

Депутат обяви каква катастрофа ще погуби България

Демографска рецесия има в цяла Европа, само че в България тя към този момент е доста мощно изразена и се трансформира в злополука. Това сподели Георги Гьоков, народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”.

Според него картината ще се усъвършенства, когато се стабилизира икономическото положение на страната.

„ Демографията няма да се оправи единствено с говорене. Предложението, което няколко пъти направихме включва ограничения, които няма да решат демографския проблем внезапно, само че ще дадат опция на младежите да възнамеряват в по-ранна възраст и по-спокойно раждането на първото си дете.

Не отхвърляме, че изходът от демографската рецесия е в положителната обществена и икономическа среда. Ако изправим стопанската система и икономическата среда, постепенно ще стартира да се усъвършенства и демографската картина.

Но значи ли това, че би трябвало да стоим и да чакаме невиждани растежи в стопанската система, тъй като макар хвалбите на премиера Бойко Борисов за такива, за десетте години, приз които ГЕРБ ръководи, няма по-висок растеж от 3%”, попита Гьоков.

Той сподели още, че не може бюджетът на страната да се прекроява за закупването на изтребителите F-16, до момента в който съществуват демографски, обществени и битови проблеми. Друго съществено предизвикателство, на което би трябвало да бъде обърнато внимание, е размерът на пенсиите, добави депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”.

По думите му пенсиите са несъответстващо ниски, а левицата предлага решение и на този проблем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР