Деменцията е по-разпространена сред жителите на селските местности, отколкото сред

...
Деменцията е по-разпространена сред жителите на селските местности, отколкото сред
Коментари Харесай

Образованието и сексът намаляват риска от развитие на старческа деменция

Деменцията е по-разпространена измежду жителите на селските местности, в сравнение с измежду жителите на градовете. Такива данни разгласиха американски учени в списание American Journal of Preventive Medicine. Изследванията са почнали през 2000 и са повторени през 2010 година Анализите са оповестени в този момент.

В изследванията са взели участие всякога над 16 000 души над 55 години. Учените са провеждали допитване по телефона и измежду инструментите на проучването били включени елементарни задания, като преброяване в противоположен ред от 20 до 1.

През 2000 година страдащите от деменция били 7,1% от селските поданици и 5,4% от жителите. През 2010 година те са надлежно 5,1 и 4,4%. Общото понижаване на % на хората, страдащи от деменция, се изяснява от учените с развиването на образованието.

Лента.ру напомня, че през октомври учени от Университета на Ковънтри и от Оксфорд изясниха, че честият секс оказва помощ да се резервира по-дълго младостта и попречва развиването на деменция.

Наскоро учени от Университетския лицей в Лондон разгласиха извода, че хората, които живеят с сътрудник са застрашени в по-малка степен от деменция. Експертите допускат, че тази връзка се обуславя от по-активния метод на живот в двойка. Освен това в фамилията, съгласно създателите на проучването, са склонни по-често да се откажат от нездравословните привички и се стараят да се хранят вярно.

Учените настояват, че фамилните двойки се грижат един различен за здравето си, поддържат морално колегата си. Според специалистите, това се отразява по позитивен метод на здравето на индивида и по-специално на работата на нервната му система и мозъка.

Деменцията е загуба на качества на мозъка (когнитивните мозъчни функции), която с увеличението си пречи на естествената ежедневна активност в продължение на минимум половин година, не е по рождение и не е обвързвана със загуба или изкривяване на съзнанието по други аргументи.

Като възрастово изменение е разследване от загиване на мозъчни кафези. Деменцията визира от 5 до 8% от хората на възраст сред 65 и 74 години и до 20% от тези сред 75 и 84 години. Преценките за съществуването на деменция при хората над 85 години са в диапазона 30-47%.
Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР