Деменцията е изключително болезнена за индивида и хората около него

...
Деменцията е изключително болезнена за индивида и хората около него
Коментари Харесай

Деменцията и връзката й с поведението в детството

Деменцията е извънредно мъчителна за индивида и хората към него болест, за която до ден сегашен знаем прекомерно малко.

Медицината е открила цялостен набор от аргументи за развиването на заболяването, само че към момента е мъчно да се планува кой човек ще развие деменция в по-напреднала възраст и кой ще избегне болестта.

През 60-те години в Съединени американски щати 82 000 възпитаници са взели присъединяване в проби, чиято цел е била да измерят съществуването и коефициентите на 10 съществени поведенчески модела и прочувствени положения, и тяхната връзка с развиването на деменция по-късно през живота на децата.

Списъкът е включвал равнища на мира, жизнеспособност, убеденост, организация, водачество, импулсивност, обществена сензитивност, предпочитание за обществени връзки, артистични и интелектуални проявления и способността за вдишване на отговорност.

Между 2011 година и 2013 година екип от учени още веднъж се е свързал с хората, взели участие в тестванията, множеството от които към този момент на възраст от към 70 години. Целта била да се откри по какъв начин индикаторите им отпреди 50 години кореспондират със настоящето им здравословно положение.

Учените разкрили, че 2500 от тогавашните възпитаници са развили деменция, като достигнали до няколко забавни изводи.

Едно от тях е, че признаците на мира, жизнеспособност и отговорност през тийнейджърските години могат да бъдат признати като лакмус за това дали даден човек ще развие деменция.

Второто умозаключение обаче е, че тези държания не подсигуряват, че заболяването ще бъде избегната, в случай че през началното си развиване човек е израснал в семейство, в което парите не са били задоволително.

Резултатите служат като ориентир за просветителната система за това каква среда на развиване е най-подходяща за здравословния напредък на индивида, написа Medical Express.

Проучването не е прекъснато и след 10 години още веднъж ще бъдат извършени проби със същите хора, с цел да се доближи до по-задълбочени и устойчиви изводи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР