Демаршът на посланиците легализира вече служебна информация и разследването на

...
Демаршът на посланиците легализира вече служебна информация и разследването на
Коментари Харесай

Калин Георгиев: Демаршът на посланиците легализира информация на службите

Демаршът на посланиците легализира към този момент служебна информация и следствието на случаите и " Гебрев ", и петродоларите от Венецуела е почнало преди самата дипломатическа изява. Това изясни в студиото на Нова телевизия някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев.

По мнението му и в двата случая не трябва да се хвърля виновност върху службите, които най-вероятно са си свършили работата. Изявата, общественият акт следва същинската работа.

" Не съм сигурен, че сме разбрали от посланици. Сигурен съм, че преди посланиците да се задействат, е имало интернационален продан, а самият демарш на посланиците е узаконяване на информацията от специфичните служби ", съобщи Калин Георгиев.

Иначе настояването за оставки от страна на опозицията е естествен политически ход, изясни Калин Георгиев и прикани да не се слушат непрестанно и единствено политиците.

По думите му доста постоянно експертите нямат право да приказват, защото са лимитирани от законови рамки. Колкото по-малко приказваш, толкоз по-добре, добави Георгиев и уточни: " Не мисля, че службите са позволили някакви съществени неточности. "

Уточнявайки че сега е граждански и не разполага с класифицирана информация, все още Венецуела не е измежду 36-те страни в санкционния лист на Европейски Съюз, както и от листата страни с проблематични банкови системи. Най-вероятно вътребанковите структури за сигурност са уведомили ДАНС при засичане на финансовите потоци, което им е задължението, защото банката не е проверяващ орган. От там отговорността е на дирекция " Финансово разузнаване " към ДАНС.

Според Георгиев можем да се доверим на думите на основния прокурор, че се работи взаимно с Българска народна банка. Така той отхвърли рецензия на някогашния финансов министър Симеон Дянков за следващ неуспех, по сходство на проблема КТБ, на Банковия контрол.

По случая " Гебрев " Калин Георгиев си послужи с метафора, базирайки се на заглавието на романа за юноши на Павел Вежинов " Следите остават " - " следите постоянно остават ", както и на друга имитация, че " всяко престъпно начало има престъпен край ". Той отхвърли очакване, че щом казусът има съветска връзка по никакъв метод няма да има развръзка, с апела да не се слушат политиците.

Калин Георгиев е уверен, че " сътрудниците са положили оптимални старания, а следствието се управлява от прокуратурата, която е самостоятелен орган ".

Според него против " подобен съперник " като огромните служби - съветски, американските, израелските и английските, които разполагат с бюджет, еднакъв или по-голям от доста брутни национални артикули - доста мъчно можеш да се бориш. Но това е работата на нашите национални служби, добави Калин Георгиев, заявявайки, че ДАНС не би трябвало да мерят бензина на бензиностанции, а да противодействат на непознатите национални ползи, които вършат опити да проникват у нас.

Според Георгиев е прелестно в тази ситуация, че сега към този момент работи у нас взаимно с българските служби английски екип и се употребява ресурса на английската страна. Защо това се случва чак в този момент, февруари месец, в случай, че следствието е възобновено октомври месец, Георгиев изясни, че това е комплицирана организация, която е лимитирана от законодателството на най-малко две страни.

По случая с задържаните чиновници на реда от 4-то районно ръководство в София, Георгиев беше сбит, че информация по случая във Вътрешна сигурност е имало още по времето, когато той е бил основен секретар, само че мъчно се събират доказателства.

" Това е тежко леке върху службата, само че на всички места има такива хора ", заключи Калин Георгиев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР