Делян Пеевски се превърна във фактор на задкулисието, каза в

...
Делян Пеевски се превърна във фактор на задкулисието, каза в
Коментари Харесай

Осман Октай: Хора като Пеевски говорят, когато са притеснени


Делян Пеевски се трансформира във фактор на задкулисието, сподели в предаването "12+3 " някогашният заместник-председател на Движение за права и свободи Осман Октай:

Не познавам Делян Пеевски и до момента в който аз бях заместник-председател на Движение за права и свободи до 2001 година, той не съществуваше в това пространство. Винаги съм казвал, че след гибелта на Илия Павлов той седна на този празен стол до Доган и за жалост се трансформира във фактор на задкулисието през последните години. Жалко, че вместо напълно да се изкаже истината за това задкулисие, което се съставлява от сходни персони, такива съществени мъже като президента, който съставлява най-сериозната и най-доверената институция в страната, задочно задава въпроси на министър-председателя за контактите му, срещите му с хора, представляващи задкулисието, като цитира Делян Пеевски.

Когато се сведат нещата в диалога на двамата най-силни мъже, представляващи двете най-силни институции в страната и държавността, към този момент страната и държавността губят стойност. Така считам аз. И от това се възползва Делян Пеевски, когато се задейства в медийното пространство, когато с отсъствието си от Народното събрание към този момент какъв брой мандата унижава парламентаризма и Народното събрание в страната. Дори проявяването на законодателна интензивност с негови доближени депутати от Движение за права и свободи, в действителност демонстрира безочливост във връзка с парламентаризма в България. Същото правеше и Доган с отсъствието си преди време.

Според Осман Октай последните медийни изяви на Пеевски демонстрират, че той е обезпокоен:

Поставянето на името му в това напрежение сред президента и министър-председателят няма по какъв начин да не го тормози. Още повече, че има и интернационален напън към неговото име и той се пробва да застане към този спор в общественото пространство посредством своите медии с тези изявленията. Кога такива хора, които не почитат институциите, които са тайнствени играчи, нормално почват да приказват? Когато са обезпокоени. Явно той е обезпокоен от доста събития, които се чакат в идващите месеци – дали през Америка, дали през Русия, дали през Белград, дали през нашите български служби, които стартират да се дистанцират от него, от неговия случай, в действителност го тормозят. Опитва се да притегли вниманието на обществото като най-хубавия човек на прехода, хвърляйки виновност върху всички останали.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР