Делян Пеевски се оттегля като член на комисията по конституционните

...
Делян Пеевски се оттегля като член на комисията по конституционните
Коментари Харесай

Пеевски се оттегля от комисията за Конституцията, работата започва

Делян Пеевски се отдръпва като член на комисията по конституционните въпроси, основава се работна група, чиято цел ще е написването на общ план за промени в главния закон.

Това е резултатът от провелата се през днешния ден в Народното събрание среща по въпроса - сред водачите на " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", ГЕРБ и Движение за права и свободи, в която взе участие и министърът на правораздаването Атанас Славов. както и, несъмнено, Пеевски. 

" Разбрахме се да махнем тяснопартийното начало. Ще изберем чисто нова конституционна комисия, с цел да няма разправии кой и по какъв начин взе участие, тъй като България и Конституцията са по-големи от всяка партия. Всички ще си излъчат единствено тесни специалисти, а водачите на партиите плюс знаковите политически лица, ще разясняват процеса от тяхната позиция ", съобщи след срещата Пеевски.

По думите му работната група за промените би трябвало да стартира работа до 10 дни. Наскоро правосъдният министър даде поръчка, че през идващия месец може да има иницииран план.

Очаквайте детайлности
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР