Делян Пеевски носи шлейф от истории, предистории и случки, свързани

...
Делян Пеевски носи шлейф от истории, предистории и случки, свързани
Коментари Харесай

Политологът Л. Стефанов: Пеевски носи шлейф от истории, свързани с най-големите социални напрежения в България

Делян Пеевски носи шлейф от истории, предистории и случки, свързани с едни от най-големите обществени напрежения в България, които не са забравени и няма да бъдат забравени, без значение от неговите опити за пазаруване на индулгенции. Този коментар направи пред БНР политологът Любомир Стефанов.
Той означи, че Васил Божков е в обстановка, в която няма какво да губи. „ Очевидно е, че съвсем цялата страна наподобява като да е стегната да го изкара отговорен, да го очерни – нещо, което слага много съществено подозрение върху демократичния темперамент на една от институциите в България. Респективно той пък поема същата игра от разстояние. Провокиране и игра на нерви – кой ще мигне пръв в тази ситуация “, разяснява политологът.

„ В кабинет, който е ръководен от министър председател като господин Борисов, надали министрите са толкоз във притежание на личните си ориси. Всеки от тях е назначен да свърши една работа и в случай че, и когато това се реши от премиера, че не се случва, той бива освободен или помолен да си тръгне. Г-н Горанов може и да има някакви планове, само че в действителност зависи от началника му какво ще се случи. Буквално го споделям. “, уточни той.

По думите му в границите на огромната логическа картина финансовият министър има правото най-малкото да бъде ядосан и да отстоява една по-консервативна позиция. „ Стабилните финансови резултати на страната ни са измежду аргументите да бъдем поканени за така наречен чакалня на еврозоната”, добави Стефанов.

„ Тук виждам един политически кръстопът за ГЕРБ – или би трябвало да съблюдават правилата, за които твърдяха, че ни носят разцвет, ценене в Европа и непоклатимост на стопанската система, генериране на остатък и така нататък, или да се поддадат под някакви конюнктурни ползи на безусловно много безпричинно и безразсъдно разхлабване на Данък добавена стойност за браншове, които за цялото общество са с доста противоречив резултат и добавена стойност “, изясни той.

Има ли политическо бъдеще за ген. Венцислав Мутафчийски? Според Любомир Стефанов той в този момент е минал на назад във времето, с цел да спрат да го нападат, да бъде непокътнат и „ да възвърне този блестящ авторитет, който имаше “. „ Категорично военачалник Мутафчийски не е износен, нито е обречен “, съобщи политологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР