Делян Пеевски е изряден данъкоплатец според антикорупционната комисия Антикорупционната комисия

...
Делян Пеевски е изряден данъкоплатец според антикорупционната комисия Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Делян Пеевски е изряден данъкоплатец според антикорупционната комисия

Делян Пеевски е безупречен поданик съгласно антикорупционната комисия Антикорупционната комисия разгласи Делян Славчев Пеевски за безупречен поданик. Новината заяви ръководителят на комисията Пламен Георгиев на днешния брифинг, който регистрира активността на новия антикорупционен орган, основан при започване на годината. По думите на Пламен Георгиев, Пеевски е " или един от най-проверяваните и чисти хора в страната, или има доста положителни юристи и счетоводители ". Срещу Пеевски имало подадени два сигнала и формирани пет прокурорски инспекции, като всички приключили с отвод от следствие.

 
Първият сигнал против Делян Пеевски е във връзка импортирания през февруари от него законопроект, който имаше за цел всички медии, в това число малките екрани, радиа и уеб сайтове, да подават пред Министерството на културата информация кои са притежателите им. Според резултатите от инспекцията Пеевски не целял персонален интерес, а измененията в закона имали за цел да оповестят обществена информация, съобщи ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.
 
" За Делян Слвачев Пеевски не би могъл да възникне частен интерес, защото направените от него като част от група вносители оферти във връзка със закона за наложителното складиране на печатни и други творби са в поддръжка на по-голяма бистрота във връзка със собствеността и финансирането на медии. Видно от препоръчаните текстове в законопроекта, както и от претекстовете към него, задачата е основаването на условия за бистрота на медийната среда, което условие е публично важен въпрос ", изясни Георгиев.

 
Вторият сигнал е от гражданско съдружие „ Боец ” поради подозрения за осъществени закононарушения, корупция и нелегално добити имущество и активи. Данни за такива обаче антикорупционната комисия още веднъж не открива. През годините пък Пеевски бил обект на пет прокурорски инспекции и едно формирано досъдебно произвеждане. Всички приключили с отвод от следствие, добави Пламен Георгиев.
 
" Като дръпнем чертата се оказва, че или господин Делян Слвачев Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в страната, или има доста положителни юристи и счетоводители. Но е реалност. Ние работим с документи и доказателства. Каквото можем по подадения сигнал сме създали. В сигнала няма никаква конкретика за осъществено закононарушение ", уточни ръководителят на антикорупционната комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР