Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно

...
Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно
Коментари Харесай

И Делян Добрев подаде оставка!

Делян Добрев подава оставка като депутат в 44-тото Народно заседание, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Той е взел това решение след диалог с водача на партията и министър-председател Бойко Борисов.

"С следващата подправена вест чашата на търпението ми преля - не желая повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени ", разяснява Добрев.

Той аргументира персоналния си акт и като знак на взаимност със своите сътрудници, които съблюдаваха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си единствено поради подозрения, се споделя още в известието на ГЕРБ.

Преди дни уеб сайтът "Биволъ " разгласява свое следствие, съгласно което кумовете на Добрев от Хасково са съумели да придобият два жилището в столичния квартал "Манастирски ливади " на цени от 288 - 315 евро. Според данните в Имотния указател фамилията на Евгени Консулов (бивш зам.-кмет на община Хасково) е придобило два жилището в строяща се към 2016 година постройка на ул. "Иван Сусанин ". Жилищата са с повърхност от 73 и 56 кв.м., а заявената цена на договорката - 41 115 лева в първия случай и близо 35 000 лева във втория.

В същия ден през септември 2016 година е изповядана и още една имотна договорка в същата постройка - покупател този път е Даниел Гаргов, общински консултант от ГЕРБ-Хасково и брачен партньор на братовчедката на Делян Добрев. Гаргов купува два жилището: един с повърхност 284 кв.м., втори - 42 кв.м. и три гаража от 17 квадрата. Общата заявена сума е 201 900 лева, по 273 евро на кв.м.

През 2018 година двата жилището и трите гаража са продадени от братовчедите на Добрев на компания, благосъстоятелност на неговата майка за 400 000 лева, сума, която надвишава с 13 хиляди лв. данъчната оценка на жилищата.

В края на 2017 година връзките на Делян Добрев с лица на основни позиции в локалното ръководство беше употребявано като мотив за искане на оставката му от страна на Българска социалистическа партия. Тогава персонално Борисов се намеси и изиска депутатът да подаде оставка. Той го направи, само че тогава парламентарната група, ръководена от Цветан Цветанов, го отбрани и отхвърли да гласоподава "за " прекратяването на мандата му като депутат.

По-рано през днешния ден, още веднъж поради обява в медия за добита къща, издигната на земеделска земя, оставка подаде и зам.-областният шеф Томи Николов. Според информацията той и дамата, с която живее - Ивелина Джартова - член на Столичния общински съвет от ГЕРБ, са я построили нелегално. Къщата се намира върху земеделска земя в село Сеславци в столичния регион "Кремиковци ", на който Николов е бил кмет от 1999 до 2007 година. Той е член на ГЕРБ.

Междувременно се разигра странна обстановка с още една оставка, обвързвана с ГЕРБ - тази на кмета на Созопол Панайот Рейзи. Първоначално ръководещите оповестиха, че обвиненият за заграбване на 2 млн. лв. се отдръпва както от партията, по този начин и от поста си в локалната власт. Няколко часа по-късно обаче самият той съобщи, че напуща единствено партията и не се счита за отговорен за действията, за които е разследван.

Вчера след съвещанието на КСНС при президента, министър председателят съобщи, че поради Апартаментгейт, без още да са се произнесли институциите, са си "заминали " доста хора от ГЕРБ - ръководител на ПГ, на комисия, депутати... министър един, втори зам.-министър, може да си отиде още един министър, в случай че се откри нарушаване ". Борисов благодари на медиите, "че са излезли и са посочили истината ".

"Колегите от Българска социалистическа партия при такава обстановка споделят, като се произнесат институциите, ще вземем решение. Ние взехме оставките и без да са се произнесли ", акцентира той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР