Делян Добрев от ГЕРБ вече не е депутат. В негово

...
Делян Добрев от ГЕРБ вече не е депутат. В негово
Коментари Харесай

Официално: Делян Добрев от ГЕРБ вече не е депутат

Делян Добрев от ГЕРБ към този момент не е народен представител. В негово неявяване, Народното събрание одобри оставката му с 96 гласа за, 7 срещу и трима въздържали се. Добрев се отхвърли от депутатското си място след медийни изявления за евтини парцели на негови близки. От ляво го поздравиха за решението. В залата Добрев получи отбрана от сътрудника си от ГЕРБ Георги Марков, а в коридорите от водача на НФСБ Валери Симеонов. Според Симеонов, откакто министър председателят Борисов всеобщо желае оставки, ще възникне въпросът и за неговата оставка. Репортаж на Надежда Василева.


Разпалено изявление в отбрана на Делян Добрев разгорещи пленарната зала.
Георги Марков - ГЕРБ: Видях, по излъчването на Делян Добрев, че е едно отлично момче, с безсънен и почтен взор, което се усеща политически убито, това за повторно го споделя. И аз тъкмо по тази причина няма да гласоподавам тази оставка. Майната му на цялост на частната благосъстоятелност, майната му на стопанската свободна самодейност, долу пазара на парцели. И да се върнем в комунизма. То бива, бива към този момент с тия жилища. В колиби ли да живеят народните представители? Какъв е този садизъм?
От НФCБ също са дали своят вот срещу оставката на Делян Добрев. Валери Симеонов беше подигравателен, че с тези кавги най-после никой с апартамент няма да желае да влиза в политиката.
Валери Симеонов- ръководител на НФСБ, ПГ " Обединени патриоти ": За народни представители би трябвало да се кандидатират малоимотни хора, които нямат благосъстоятелност, хора, които спят под мостовете на Перловската река и хора, които са клошари. С други думи очевидци сме на едно опростачване в политиката. За това има заслуга и министър-председателят. А честито в този момент! Защото приема оставки на кг. Когато всеобщо принуждаваш членове от управлението на твоята партия, хора, които са на управителни длъжности да подават оставка,в последна сметка неизбежно поражда въпросът и за твоята оставка.
От ГЕРБ не изключват риска след многото оставки да се стигне до предварителни избори.
Тома Биков - ГЕРБ: Всяко нещо е риск - може и да е риск. Въпросът е, че когато има обединен стандарт, той би трябвало да е обединен, не може да е двоен.
Движение за права и свободи отхвърлиха коментар по тематиката. А съгласно Българска социалистическа партия, ГЕРБ са намерили сили в себе си да решат казуса.
Кирил Добрев - Българска социалистическа партия: Втори сполучлив опит на Делян Добрев, приветствам го за тази решителна постъпка. Надявам се да няма скъсани ризи и на кой ни оставяш!
Българска социалистическа партия обаче не считат да смъкват доверието си от техния сътрудник Валери Жаблянов, за който тече имотна инспекция.
Кирил Добрев - Българска социалистическа партия: Имаме опозиционен народен представител, който през последните години единственото, което е управлявал е личната си заплата. Разликата сред ръководещи и съпротива е от земята до небето. Ако в едното имаме оръжие-артилерия, в другото имаме тръбички за фунийки.
Според водача на " Атака " Волен Сидеров оставките във властта са нещо обикновено и естествено.
Волен Сидеров - ръководител на " Атака ": Не виждам за какво би трябвало да вършим драма от това, не виждам за какво би трябвало да разгласяваме края на света. Има задоволително готови фрагменти от Народното събрание, не се оголва с оставката на един или различен. Смятам, че ще бъде поука и това,което става е пречистващо.
От " Воля " са подкрепили оставката на Добрев, тъй като е персонално волеизявление.
Веселин Марешки - ръководител на " Воля " Заради просташки неща, изнесени в медиите, които към днешна дата стоят недоказани като някакво нарушаване, не обръщаме внимание на главното, а се занимаваме с махленщини.
Напуснал парламентарната сцена, Делян Добрев продължава да работи за ГЕРБ като регионален координатор в Хасково.
 Делян Добрев подава оставка като народен представител Делян Добрев подава оставка като народен представител
Делян Добрев подава оставка като депутат. Това стана ясно от известие, публикувано от ГЕРБ. През последните дни в медийни изявления...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР