Делян Добрев от ГЕРБ май има тайна договорка с БСП.

...
Делян Добрев от ГЕРБ май има тайна договорка с БСП.
Коментари Харесай

Делян Добрев удари Бойко Борисов и ГЕРБ, както БСП само би мечтала

Делян Добрев от ГЕРБ май има загадка сделка с Българска социалистическа партия. Така наподобява държанието на депутата, който обикаля малките екрани да изяснява, че основаната от него политико-роднинска мрежа в Хасково била образец за подражателство. И това в разгара на дебата в Народното събрание за корупцията по високите етажи на властта.
Колкото повече някогашният министър Добрев се изяснява, толкоз повече и тези, които не обръщаха внимание на тематиката, към този момент са уверени, че в ГЕРБ има хора, които крадат като за международно.
Оказва се, че пипалата на ДелянДобревия дрийм тийм, които някои назовават октопод, стигат и до други градове. Например компанията на родителите му „ Визьор “ ООД е сключила контракт с общината на Смолян за доставка на 700 тона пелети. Това не би било необичайно, в случай че не е известно, че единствено в Смолян има над 12 компании, които оферират пелети с високо качество на по-ниски цени. Освен това пелетите от Хасково до Смолян ще би трябвало да бъдат превозени от 30 ТИР-а на разстояние 150 км... Договорът е подписан от кмета на Смолян Николай Мелемов, който е от ГЕРБ. Това е единствено дребен образец и един от многото. Но този образец потвърждава очевидното.
Премиерът Борисов безусловно избяга от дебатите за корупция. Това като че ли окрили някои гербаджии да се развихрят в пленарна зала. И се получи мечешка услуга. Едни приказваха за него като за Кралят Слънце и Иля Муромец. Други викаха разпалено от трибуната, че мутрите и трибуквени силови групировки са били употребявани от Българска комунистическа партия при започване на прехода, с цел да основат фундаментите на огромната корупция. Тези гербаджии май са не запомнили, че техният водач е бил част от тъкмо такава формация и че е напуснал Министерство на вътрешните работи, тъй като не се е отказал от Българска комунистическа партия. Същите не помниха също, че над половината гербаджии са комунисти. Колко са някогашни е различен въпрос. А може и преднамерено да го вършат – кой знае… Формите на вътрешна опозиция против корупцията и вождизма са от време на време странни. Милите дървояди.
Истеричните изяви на Делян Добрев, който съгласно някои, министър председателят наричал „ персоналният ми преводач “ по времето, когато беше министър, са изключително ефикасни в изобличаване на корупционните практики на ръководещите по места. Защото с изключение на Хасково лъснаха и схемите в Габрово, Силистра, Добрич и другаде. Защитните пледоарии на вицето Томислав Дончев, да вземем за пример, по адрес на кметицата Таня Христова единствено ускоряват така и така необятно публикуваните подозрения за топлината на връзката на двамата в града.
От Българска социалистическа партия би трябвало да благодарят на гербаджии за непредизвиканата помощ. Левицата подходи много страхливо към откриване обстоятелства и схеми на корупция. Никой не повдигна тематиката за горещата връзка на Борисов с Делян Пеевски, да вземем за пример. Нямаше я и тематиката за разгрома на КТБ и разграбването на активите на банката. Липсваха и въпроси за отхвърли на Борисов и служите да се проверява контрабандата на цигари от „ Булгартабак “, посредством която, съгласно турските служби, се финансират терористични организации. Нито дума не се чу и за неналичието на следствие на мистерията с ЛУКойл, която не регистрира облаги у нас, а всичко минава през компания в Швейцария. Мистерия, която лишава страната от стотици милиони.
Никой не попита и за връзките на ГЕРБ, Борисов и Цветанов с убития предприемач Петър Христов от Велико Търново, който „ по случайност “ печелил множеството публични поръчки и споделял, че всеки, който желае да прави бизнес в България би трябвало да се преценява с Пеевски.
По този метод огромна част от задкулисието, което ражда най-големите корупционни практики, остана скрита.
Все отново дано благодарим на Делян Добрев и тези като него, венцехвалят Вожда и толкоз се престарават в отричането на корупцията, че привлякоха цялото внимание върху себе си. А и никой не се заблуждава, че всички тези схеми, мрежи, канали и прочие са вероятни без утвърждението на Борисов и Цветанов. Изводите се постановат сами. Да ги оставим да приказват – така и така са окупирали малките екрани и множеството медии. Колкото повече приказват, толкоз повече лъсва същинският им облик.

Донка Димитрова/Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР